nowy sprzęt, canon i inne szkła
Hej, przeszukałam trochę wątków, coś znalazłam, aczkolwiek nadal nie jestem pewna przyszłego zakupu ;)
Mianowicie, planuję kupić: Canona 6D, Canona 24-105 f/4 (czy lepsza Sigma?), 50mm f/1.4 plus lampa yongnuo 685.
Stąd moje pytanie czy to dobry wybór? Czy może lepiej wziąć canona 135 f/2 ? Co więcej, czy ktoś korzysta z Fuji XT2? jakie wrażenia? Będę wdzięczna za wszelkie propozycje ;)
Odp: nowy sprzęt, canon i inne szkła
Do jakich zadań potrzebujesz ten sprzęt? 24-105 czy 50 chcesz zamienić na 135? Trochę chaotycznie napisane :/
Pomyśl nad 200/2.8 - to super szkło. Albo nad jakimś tiltem może - np. 17mm?
Fuji XT2 ? nie, lepiej x-pro2...
--- Kolejny post ---
Sony ostatnio też modne...
hej, głównie reportaż, ale mam kilka wesel do obskoczenia, więc potrzebuję czegoś imprezowego, stąd te pytanie o 135, nie na zamianę, ale czy warto mieć ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia.K
stąd te pytanie o 135, nie na zamianę, ale czy warto mieć ;)
tak, warto
(to daja jeszcze dofinasowania z UP?):mrgreen:
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Ten tilt brzmi zachęcająco, ale chyba bardziej jestem skłonna wziąć ten 200/2.8 ;)
--- Kolejny post ---
No na moje szczęście obędzie się bez dofinansowania, szydercy ;p
@Basia.K 135 to już jest obiekty TELE. To nie jest szkło "imprezowe". Może chodziło Ci o 35mm?
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia.K
hej, głównie reportaż, ale mam kilka wesel do obskoczenia, więc potrzebuję czegoś imprezowego, stąd te pytanie o 135, nie na zamianę, ale czy warto mieć ;)
Szybko przeskakujesz z 24 mm na 200 mm. Zastanów się nad tymi zakupami