Odp: Lampa Yongnuo YN968ex-rt
A czemu zdecydowałeś się na 968 na nie YN600EX-RTII? Czy coś poza LEDami przeważyło na korzyść tej 968? 4 lata to sporo, polski dystrybutor daje 2 lata gwarancji.
W sumie to tylko cena zdecydowala. Parametry maja bardzo zblizone. Jedynie te LEDy. Ja ich specjlanie nie potrzebuje ale niech sobie beda. Swieca jasno, do czegos mozna tego uzyc... - latarka :p Gwarancja na kolejne 2 lata nie byla za darmo. Dokupilem ja. I na koniec za cene 600RT (135 Euro) kupilem 968RT ale z 4 letnia gwarancja. Z 2 letnia kosztowala 119 Euro. Co jak co ale 4 lata w przypadku Yongnuo to tak dla bezpieczenstwa... na wszelki wypadek.
W PL chyba nie ma opcji przedluzenia gwarancji? Piszac ze 600RT ma zblizone parametry masz na mysli wersje I czy II?
Sent from my phone using Tapatalk
Porownywalem z 600rt-II. One zreszta raczej niewiele sie roznia... Miejmy nadzieje, ze elektronike troche poprawili w mk 2. To juz wieksze roznice sa w stosunku do oryginalu Canona.
Mysle, ze ten sklep z Holandii wysyla tez do Polski bo ta przedluzona karta gwarancyjna byla po niemiecku i po polsku...
Odnosnie punktu 9, czytalem, ze ma problem z ustawianiem ostrosci jesli chcemy uzywac tylko jednego punktu - centralnego. Mozesz cos na ten temat powiedziec? Czy przy ustawionym AF na centrum, diody wspomagania go kryja i lapie ostrosc, czy jest problem?
Wzorek oswietlajacy jest poprawnie wysrodkowany. Ostrosc lapie poprawnie - nie wiem na ile to podswietlenie pomaga bo az tak dokladnie nie testowalem. Na 100D uzywam tylko srodkowego. Z lampa dziala ok.