Problem z karta Kingstona
Hej,
Posiadam pamięć marki Kingston 4 GB CONPACT FLASH. I występuje problem, że w aparacie nie mona sformatować, a jak podłączę do komputera to można sformatować. I nawet wgrać, a aparat chcę nom stop pokasuje że chcę sformatować, a i tak nie może.
W czym problem jest, wiecie może czemu tak się dzieje ?
Użyłem programy HDD Low Level Format Tool 4.40 i SDFormatter i dalej lipa.
Odp: Problem z karta Kingstona
Cytat:
Zamieszczone przez
robiwielki
Hej,
Posiadam pamięć marki Kingston 4 GB CONPACT FLASH. I występuje problem, że w aparacie nie mona sformatować, a jak podłączę do komputera to można sformatować. I nawet wgrać, a aparat chcę nom stop pokasuje że chcę sformatować, a i tak nie może.
W czym problem jest, wiecie może czemu tak się dzieje ?
Użyłem programy HDD Low Level Format Tool 4.40 i SDFormatter i dalej lipa.
Inne karty działają w aparacie? Jeśli tak, to wychodzi, że to jakiś błąd karty. Przy dzisiejszych cenach kart SD nie ma się co zastanawiać tylko kupić nową a stara w kosz, bo za chwilę będzie temat "Jak odzyskać zdjęcia z karty..."
Cytat:
Zamieszczone przez
robiwielki
Posiadam pamięć marki Kingston 4 GB COMPACT FLASH.
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
Przy dzisiejszych cenach kart SD...
CF to nie SD ;)
A jak formatujesz tą kartę, na jaki system plików? Spróbuj FAT32 (ewentualnie FAT16, da się).
Czy podczas testowania całej karty (np. darmowy program HD Tune) nie pokazuje żadnych błędów?
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
CF to nie SD ;)
Nie wiem, gdzie ja tam wypatrzyłem SD :oops:
Mimo wszystko uważam, że gdy karta zaczyna sprawiać problemy to się ja wymienia, bo CF 4 GB też droga nie jest a zdjęcia często są bezcenne ;)
"CF to nie SD"
CONPACT FLASH - CF :)
sprawdzę i tam znać ;)
Inna karta działa tylko ta nie.
A na komputerze można wszystko wykonać, a w aparacie nić, coś nie tak.
Też miałem taką karte CF Kingstona i co chwila były z nią problemy. Prosta rada: pozbądź się jej.
Miałem ten sam problem - po pewnym czasie karta padła - tak jak napisali poprzednicy - lepiej wymienić zawczasu na nową (nie jest to zbyt wysoki koszt) niż stracić zdjęcia ...