Odp: 500D i mój pierwszy ślub
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr Rakowski
Witam Użytkowników,
Nazywam się Piotr i od zawsze inspirowało mnie uchwycenie emocji w ślubie.
W związku z powyższym zawsze z tylu głowy miałem marzenie związane z byciem fotografem ślubnym.
Ku mojemu szczęściu w moim życiu pojawiła się wspaniała okazja i zostałem posiadaczem zestawu
Canon EOS 500d + Canon 50mm f/ 1,8 II oraz Tamron xr di ii sp 17-50mm f/2.8 lens.
Pytanie do Was Szanowni, czy przy dodatkowym zakupie zapasowej baterii oraz karty pamięci mogę z takim zestawem rozpocząć przyuczanie jako pomocnik? W co byście dalej zainwestowali?
Nie od razu Rzym zbudowano, a mi bardzo podoba się perspektywa rozwoju krok po kroku.
Wracam do lektury forum i pozdrawiam
Piotr
Witaj
Zacząć możesz od jakiegokolwiek zestawu. Nie inwestuj w nic wiecej, rób zdjęcia i sam zobaczysz czego ci brakuje
Dzięki za odpowiedź!
Co do obiektywu pomyślałem że Tamron będzie dobry do fotografii w kościele nie irytując księży , a Canon znakomity do momentów w domu.
Prawda?
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr Rakowski
Dzięki za odpowiedź!
Co do obiektywu pomyślałem że Tamron będzie dobry do fotografii w kościele nie irytując księży , a Canon znakomity do momentów w domu.
Prawda?
Obiektywy mozna podzielić na wiele kategorii ale nie słyszałem o takich co nie denerwują księży. Na momenty w domu Tamron tez bedzie dobry. Nie kombinuj za bardzo
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr Rakowski
Pytanie do Was Szanowni, czy przy dodatkowym zakupie zapasowej baterii oraz karty pamięci mogę z takim zestawem rozpocząć przyuczanie jako pomocnik? W co byście dalej zainwestowali?
Nie od razu Rzym zbudowano, a mi bardzo podoba się perspektywa rozwoju krok po kroku.
Piotr
...jako pomocnik.... rób zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr Rakowski
zostałem posiadaczem zestawu
Canon EOS 500d + Canon 50mm f/ 1,8 II oraz Tamron xr di ii sp 17-50mm f/2.8 lens.
Widziałem znakomity wręcz reportaż ślubny zrobiony zestawem jak Twój ale body 450D. Zrobiony przez zawodową Panią Fotograf czyli można ;).
Miałem też okazję obserwować jako gość pracę innej Pani Fotograf dokładnie Twoim zestawem. Zero stresu, wszystko połapane co i kiedy. Nawet Tamron nie zagłuszał uroczystości ;). Na sali tanecznej Pani kazała sobie rozjaśnić światła jak robiła fotki. Wyszło to jakoś z tego co widziałem potem.
Dzięki za pozytywne odpowiedzi, aż chce się iść dalej!
Co do księży miałem na myśli fakt, że Tamron pozwala na zachowanie dystansu, a nie że głośno pracuje :)
Ewentualnie lampa. Ten zestaw nie da ci super efektów z wysokiego iso więc lepiej czasami byłoby doświetlić scenę lampą.
Dokładnie, teraz czas na lampę. Dzięki niej uzyskasz doskonałe efekty ale to kolejna dziedzina fotografii którą trzeba zgłębić ;)