Canon 1300D nie moge wgrac zdjęc.
Witam, mam problem z aparatem canon 1300D.
Chodzi o to, że jakiś czas temu zgrałem zdjęcia z aparatu (karty) na komputer. oczyscilem karte bo byly tez tam rozmazane zdjecia i wogólne. Po wyczyszczeniu zgodnie z ustaleniami z rodzicami chciałem, aby zdjęcia powybierane i wogóle takie fajne znów wrzucić do aparatu, a tu dupsko.. Nie działa. Nie mam pojęcia czemu, pisze mi na początku ze zdjęcie moze nie byc w stanie odczytac zdjecie a pozniej ze nie mam uprawnien do kopiowania. Powie mi ktoś co się stało i jak temu zaradzić?
Re: Canon 1300D nie moge wgrac zdjęc.
A maleńki suwaczek "Lock" jest odblokowany na karcie/adapterze ?
Odp: Re: Canon 1300D nie moge wgrac zdjęc.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
A maleńki suwaczek "Lock" jest odblokowany na karcie/adapterze ?
Gdzie znaleźć coś takiego?
Odp: Canon 1300D nie moge wgrac zdjęc.
Ten suwaczek LOCK jest na KARCIE PAMIĘCI lub na ADAPTERZE jeśli używasz kart micro i znajduje się NA BOKU KARTY/ADAPTERA
Imgur: The most awesome images on the Internet Takie coś mi się dzieje, a po przesunięciu tego dzyndzla na karcie pokazało się ze urzadzenie zostało wysunięte/odlaczone.
1) Aparat "rozumie" pliki JPG, nie PNG
2) Zapisuj kartę w czytniku, a nie podłączając aparat do komputera
Nawet filmow nie ogarnia, innych formatow tez. Nie mam czytnika.
No to nie ogarniesz wgrywania, problem rozwiązany ;)
W starym Canons a590 mialem podobny problem. Aparat nie czytal (nie umial wygenerowac podgladu) zdjec ktore wrzucilem sam na karte. Pewnie tu jest podobnie.
A czy Canon w ogóle pozwala kopiować pliki na kartę aparatu? Poza firmware update...
Operacja nielegalna.
Używam Canonów cyfrowych od 14 lat, chyba z tuzin różnych aparatów i nigdy nie miałem potrzeby ładować zdjęć na kartę.
Może spróbuj softwarem Canona.