Odp: Grip do canona 7d mk ll
Ja używam Photixów w 6D i też jest OK.
Wcześniej używałem w 550d i 60d i też zero problemów.
Nigdy mnie nie zawiodły.
Co do gripa to nie wiem ;)
Newell na 5dmIII też dobrze się sprawdza.
Cytat:
Zamieszczone przez
michaelsz
Newell na 5dmIII też dobrze się sprawdza.
Wlasnie o Newllu myslalem.Czy jakosc wykonania i funkcjonalnosc sa ok
Cytat:
Zamieszczone przez
Grus57grus
Wlasnie o Newllu myslalem.Czy jakosc wykonania i funkcjonalnosc sa ok
Są ok, większość gripów jest ok.
Kupilem ten grip Newell i cos sie dzieje zlego.Otoz po wlaczeniu aparatu zaczyna sama ustawiac sir ostrosc.Patrze na skale odleglosci w c.70-200 /2.8 ,a ta kreci sie w prawo,w lewo.Podczas ostrzenia zdaza sie ze obiektyw przestaje ostrzyc by za chwile lapc samodzielnie ostrosc,zanim wcisne spust do polowy.Czy moze to byc wina gripa.Podobnie jest z 400/5.6.Przeciez nie popsuly mi sie od razu dwa szkla.Prosze o pomoc.
Mam Vertex E16, jak na razie jest b.dobrze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Grus57grus
Kupilem ten grip Newell i cos sie dzieje zlego.Otoz po wlaczeniu aparatu zaczyna sama ustawiac sir ostrosc.Patrze na skale odleglosci w c.70-200 /2.8 ,a ta kreci sie w prawo,w lewo.Podczas ostrzenia zdaza sie ze obiektyw przestaje ostrzyc by za chwile lapc samodzielnie ostrosc,zanim wcisne spust do polowy.Czy moze to byc wina gripa.Podobnie jest z 400/5.6.Przeciez nie popsuly mi sie od razu dwa szkla.Prosze o pomoc.
Witam, dlatego najlepszym zamiennikiem jest oryginalny grip. Nie pomogłem wiele swoją wypowiedzią jednak Kolega sam sobie udzielił odpowiedzi na własne pytanie z dnia 22 lutego br.:confused:
Cytat:
Zamieszczone przez
Grus57grus
Kupilem ten grip Newell i cos sie dzieje zlego.
Odkręć, zdejmij, sprawdź, czy styki nie są uszkodzone, załóż jeszcze raz, delikatnie, sprawdź czy pomogło.
Cytat:
Zamieszczone przez
mawor
Witam, dlatego najlepszym zamiennikiem jest oryginalny grip. Nie pomogłem wiele swoją wypowiedzią jednak Kolega sam sobie udzielił odpowiedzi na własne pytanie z dnia 22 lutego br.:confused:
Używam zamienników gripów od wieluuuu lat i żaden mi nie ustawiał sam ostrości :)