[Comosur] galeria portrety i ślubne
Witam wszystkich ;)
w tym wątku będę przedstawiał zdjęcia głównie portretowe, sesje oraz ślubne. Z chęcią usłyszę krytykę, co można poprawić, co się nie podoba albo co się podoba.
Oby tylko była konstruktywna.
Na początku parę pierwszych kadrów z sesji z Agnieszką.
Zdjęcia były doświetlane lampą reporterską umieszczoną na softboxie, tylko żeby rozświetlić cienie.
1.1
1.2
1.3
1.4
Odp: [Comosur] galeria portrety i ślubne
1.1 i 1.4 krzywy horyzont
1.3 za bardzo widać efekt lampy
najlepsze 1.1. ale wolałbym aby modelka patrzała w drugą stronę
zgadzam się z kolegą apturem, 1.1 najlepsze i kompozycyjnie lepiej by to wyglądało gdyby modelka obrócona była w drugą stronę.
Nie mniej jednak ciekawe pomysły
Czy do zrobienia zdjęcia nr 1.3 użyłeś lampy na aparacie?
bardzo podoba mi sie pierwsze. takie tajemnicze i magiczne :)
Dzięki za komentarze, dopiero teraz zauważyłem że horyzont jest faktycznie trochę krzywo jak się przypatrzyłem. Będę musiał zwrócić na to uwagę następnym razem.
Cytat:
Czy do zrobienia zdjęcia nr 1.3 użyłeś lampy na aparacie?
Lampa w softboxie, trzymanym w wyciągniętej ręce, więc około 50-70cm od aparatu po lewej stronie.
W przypadku zdjęcia 1.1 akurat ten kadr wydawał mi się ciekawszy i tutaj świadomie złamałem zasady kompozycji.
Wziąłem sobie do serca i posprawdzałem resztę zdjęć z tej sesji, 70% z nich nie było idealnie prostych, wiec już czegoś się nauczyłem, dlatego wrzucam kolejne zdjęcia i z czekam na komentarze (jak wcześniej z chęcią usłyszę co mogę poprawić).
Jest to druga część sesji, w której wykorzystałem zachodzące słońce, oraz lampę błyskową.
2.1
2.2
2.3
2.4
2.5
Seria v2 jak dla mnie tragedia. 1.1 dobre, 1.3 bardzo dobre
--- Kolejny post ---
Z takiej modelki można duuuużo wycisnąć
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Seria v2 jak dla mnie tragedia. 1.1 dobre, 1.3 bardzo dobre
Napisałeś ze tragedia, ale z chęcią bym się dowiedział co dokładnie wg Ciebie jest tragedią na tych zdjęciach?
A tymczasem przesyłam jeszcze 2 kadry z tej samej sesji, różnica jest taka że są to zdjęcia zrobione po zachodzie słońca.
3.1
3.2
Śliczna modelka, ale jestem na nie