Odp: Akcja: Zakupy bez VAT-u
Cytat:
Zamieszczone przez
Tringa
Cześć,
Kiedyś Media Markt, Saturn albo któraś tego typu sieciówka robiła tak, że przez 1 weekend w roku były u nich zakupy bez VATu i wszystko było obniżone o 23%. Czy ktoś pamięta w jakim czasie w roku to było? Tak orientacyjnie chociaż? I czy do akcji jeszcze wracają? Jest na nią szansa w tym roku?
niestety nie pamietam dokladnie roku, natomiast pamietam, ze media markt oficjalnie stwierdzil, ze nie beda juz wiecej takich akcji prowadzic, a tylko i wylacznie raty 0% czy cos w tym stylu. zarowno mm jak i saturn to chyba ci sami wlasciciele, wiec i tu i tu polityka jest podobna.
Dawno już takich promocji nie było.
Właśnie dawno o tej akcji nie słyszałam, ale liczyłam na to, że jednak jeszcze są... załamaliście mnie Panowie, ale dziękuję za odpowiedź :)
Te promocję byly mocno naciagane wiec nie masz czego żałować.
Czy ja wiem? Kilka lat temu kupilem tak laptopa w MM i nic naciaganego nie bylo.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Czy ja wiem? Kilka lat temu kupilem tak laptopa w MM i nic naciaganego nie bylo.
zapłaciłeś mniej o % VAT ale od jakiej kwoty bazowej (od takiej samej czy jednak podniesionej przed promocją)?
Oczywiście od takiej samej.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Oczywiście od takiej samej.
Zazwyczaj cena jest wyższa o co najmniej 23% w stosunku do innych sklepów. Przy marży na elektronikę nie mam możliwości sprzedaży sprzętu 23% taniej. Wielkie wyprzedaże Media Markt czy Media Expert to w porywach 1-2 % mniej niż ceny z internetu
Prawdziwe zakupy bez Vat były w 2007 roku w Media Markt. Pamiętam bo kupiłem wtedy Nikona D40 . I nie podwyższali cen specjalnie. 2 lata temu były zwroty 50 zł za każde 500 zł na wszystko , w zeszłym roku były już wyłączone niektóre aparaty foto jak Canon 6D czy 5D MK III . A w tym roku sprzęt foto już nie łapał się w ogóle. Tylko samo AGD . Czyli powoli zeszło wszystko na psy .