Jak zainwestować 10 tys ?
rodzice mają zaskórniak, wystarczy że zysk będzie o kilka % wyższy niż lokata ale musi być pewny, jakieś pomysły ?
Odp: Jak zainwestować 10 tys ?
Obligacje/lokata. Innych pewności nie ma.
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
rodzice mają zaskórniak, wystarczy że zysk będzie o kilka % wyższy niż lokata ale musi być pewny, jakieś pomysły ?
Takiej kwoty nie pomnożysz bezpiecznie. Lokata na realne 1,8-1,9% albo stres :)
Lokata na nowe srodki do 2% na stare 1. Z 10K duzo nie bedzie. Dzis jak nawet wrzucisz 100K to po roku masz na waciki.
dlatego lokata odpada w przedbiegach, a co sądzicie o zakupie obcej waluty ? kusi tani funt ...
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
dlatego lokata odpada w przedbiegach, a co sądzicie o zakupie obcej waluty ? kusi tani funt ...
Który pójdzie w górę albo w dół, chciałeś pewny zysk. Jak chcesz ryzykować to wrzuć tą kasę na giełdę, kup waluty, zagraj za całość w totka albo kup zdrapki
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
To samo miałem ci zasugerować... Sam też trochę kupiłem, ale trzeba się liczyć że krótkoterminowo może jeszcze polecieć trochę w dół.
PS: W zeszłym roku na funcie zarobiłem jakieś 2200 zł :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
To samo miałem ci zasugerować... Sam też trochę kupiłem, ale trzeba się liczyć że krótkoterminowo może jeszcze polecieć trochę w dół.
PS: W zeszłym roku na funcie zarobiłem jakieś 2200 zł :-)
Przy jakiej zainwestowanej kwocie ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Przy jakiej zainwestowanej kwocie ?
Trochę wyższej niż w tym przypadku. 6,78% zysku na czysto wyszło.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Trochę wyższej niż w tym przypadku. 6,78% zysku na czysto wyszło.
No to ładnie. Wystarczy wejśc na GBP - W. Brytania (funt) - Kursy walut NBP - Waluty - Bankier.pl kliknąć interesujacy nas przedział czasowy i zgadywać jak to będzie w przyszłości.
W ciagu ostatnich 14 miesięcy kupując funta w najgorszym momencie i sprzedając dzisiaj można być w plecy 20%. Zarobek widzę tylko na krótkoterminowych operacjach.