[Update] Wrażenia z macania 20D - są zdjęcia!
Byłem dzisiaj odebrać rzutnik w Fotomasterze we Wrocławiu. Patrzę na półkę a tam nowiusieńki 20D leży. No to wziąłem do pomacania.
Pierwsze odczucie negatywne, głównie przez to, że brak gripa (za małe body tak jak i 10D). Patrzę na pokrętło ustawiania trybu (Av, Tv, itp.) - plastik prosto z 300D tylko czarny.. Pukam w body - plastik. LCD bardzo ciemne w porównaniu z 10D (są głosy na forach dpreview, że w słońcu nie widać na nim nic - w 10D widać). W wizjer nie zerkałem, bo szkła nie było, a śpieszyłem się - ale ponoć też niewidoczne są tam napisy w pełnym słońcu.
Wrażenie z aparatu, jego jakości wykonania, materiałów użytych, itp.: jedna klasa niżej do 10D - spokojnie porównywalne z 300D. To tak jakby porównać stare BMW serii 5 do nowego - gdybym chciał 300D to kupiłbym takiego.
Szkoda tylko, że poprawili technologię, bo tak to w ogóle nie ciągneło mnie do niego, a tak mam dylemat.
Nic - czekam jeszcze chwilkę na 2D - może się pojawi. :(
Re: Wrażenia z macania 20D
Cytat:
Zamieszczone przez Mori
No przecież już dawno jest :) 1DmkII sie nazywa :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Pierwsze odczucie negatywne, głównie przez to, że brak gripa (za małe body tak jak i 10D).
Oj żebyś Ty wiedział jak mnie to wq :twisted: :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Pukam w body - plastik.
Nie przesadzaj, body nie jest z plastiku, ale sprawia takie wrażenie
Cytat:
Zamieszczone przez Mori
LCD bardzo ciemne w porównaniu z 10D (są głosy na forach dpreview, że w słońcu nie widać na nim nic - w 10D widać).
Muszę przyznać, że w domu ustawiłem jasność LCD na najmniejszą. W słońcu NIC nie było widać, ale po przestawieniu na maxa było spoko i to w słońcu.
Cytat:
Zamieszczone przez Mori
W wizjer nie zerkałem, bo szkła nie było, a śpieszyłem się - ale ponoć też niewidoczne są tam napisy w pełnym słońcu.
Tego nie sprawdzałem, pierwsza robota, pierwszy SLR w dodatku dSLR, ustawiłem P i używałem środkowego punktu z b. dobrym rezultatem. Po przejściu na Av, zapomniałem, że to lustro jest nie G3 i muszę zrewidować pojęcie GO :cry:
Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Wrażenie z aparatu, jego jakości wykonania, materiałów użytych, itp.: jedna klasa niżej do 10D - spokojnie porównywalne z 300D. To tak jakby porównać stare BMW serii 5 do nowego - gdybym chciał 300D to kupiłbym takiego.
To akurat mi narazie nie przeszkadza. Aparat ma mieć szybki AF ! Ten według mnie ma (szkło Canona)
Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Rozmawialiśmy kiedyś na PW, skoro Cię stać :mrgreen: to na co czekasz -> zobacz aukcje TommyJ
Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Wrażenie z aparatu, jego jakości wykonania, materiałów użytych, itp.: jedna klasa niżej do 10D - spokojnie porównywalne z 300D. To tak jakby porównać stare BMW serii 5 do nowego - gdybym chciał 300D to kupiłbym takiego.(
:shock: :shock:
No gdzie do 300d porównujesz. Ja wypukałem w 20d sam magnes, a nie plastik. 10d sprawia wrażenie solidniejszego , bo ma wiecej towaru w srodku i cięższy jest.
Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Ja wypukałem w 20d sam magnes, a nie plastik.
To strach go trzymać obok gwoździ :wink: