Odp: Canon EF16-35 2.8 III
Za oceanem już wysyłają
https://www.bhphotovideo.com/c/produ..._2_8l_iii.html
Przy dzisiejszym kursie wychodzi ok. 8500. Tymczasem cena w PL to 11000.
Cena się zgadza idealnie 2200$ x 5 = 11000 PLN ;)
Wow ceny w Polsce to jakiś żart...
To nie ceny tylko zarobki.
To są ceny europejskie tego szkła. Co nie zmienia faktu, że wycena obiektywu w Europie jest dla mnie irracjonalna.
Chętnie kupiłbym to szkło, ale cena, jak zresztą nowego aparatu jest dla mnie ponurym żartem z użytkowników. I nie uwierzę w żadne bujdy o wysokich kursach dolara czy euro, jakoś Nikon czy Sony potrafi dać na nowe produkty normalną, przystępną cenę a przede wszystkim adekwatną do jakości produktu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Chętnie kupiłbym to szkło, ale cena, jak zresztą nowego aparatu jest dla mnie ponurym żartem z użytkowników. I nie uwierzę w żadne bujdy o wysokich kursach dolara czy euro, jakoś Nikon czy Sony potrafi dać na nowe produkty normalną, przystępną cenę a przede wszystkim adekwatną do jakości produktu.
Tijaa A6500 jest tego doskonałym przykładem :lol:. Zresztą niektóre nowe kamery Soniacza też ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
... Sony potrafi dać na nowe produkty normalną, przystępną cenę a przede wszystkim adekwatną do jakości produktu.
Patrząc na testy obiektywów Sony na pewnym znanym polskim portalu to nie przesadzał bym z adekwatnością ceny do jakości produktu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Chętnie kupiłbym to szkło, ale cena, jak zresztą nowego aparatu jest dla mnie ponurym żartem z użytkowników.
Uważam dokładnie tak samo. No ale przecież sprzęt foto tanieje jak twierdzą niektórzy...