Witam.
Mam pytanie-prośbę. Mam lampę błyskową Crown Model 816. Czy ma ktoś taką i ma do niej oryginalną instrukcję? Jeśli tak to czy mógłbym prosić o skan na maila: aves81@wp.pl ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Aves81
Wersja do druku
Witam.
Mam pytanie-prośbę. Mam lampę błyskową Crown Model 816. Czy ma ktoś taką i ma do niej oryginalną instrukcję? Jeśli tak to czy mógłbym prosić o skan na maila: aves81@wp.pl ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Aves81
crown model 816 instructions
wrzuc w google i czytaj
becekpl,
widzę że nie przeczytałeś mojego posta z dostatecznym zrozumieniem... Porada z google słaba, arogancka i wyjęta z rzeczywistości. Od warsiawiaka możnaby było się spodziewać czegoś wiecej. Zadałeś sobie bardzo dużo trudu logując się na forum i wchodząc w mój post tylko po to, by napisać "wpisz w google"... Daruj sobie. Nie jesteś w stanie pomóc - nie zabieraj głosu...
Do pozostałych użytkowników szacownego forum,
dalej czekam na pomoc od poważnych osób...
Pozdrawiam
Aves81
Producent już nie istnieje bo nie da się go w necie znaleźć. Ciężko nawet używany egzemplarz tej lampy znaleźć do kupienia, a co dopiero producenta lub instrukcję... Dlatego zwracam się do tych co mają tą lampę.
To prosta lampa. Instrukcja obsługi na podstawie zdjęć lampy które znalazłem:
1. Ustawiasz z tyłu lampy górny suwak na właściwą czułość
2. Ustawiasz palnik na potrzebny kąt (dopasowany do obiektywu)
3. Ustawiasz w tyłu dolny suwak na ten sam zakres co wcześniej ustawiłeś palnik
4. W okienku między suwakami masz kilka par przysłona/odległość. Pokazują maksymalny zasięg błysku dla danej przysłony. Dotyczy to błysku na wprost, przy odbiciu od sufitu czy ściany zasięg będzie mniejszy
5. Aparat w tryb M, czas ustawiasz na czas synchronizacji lub dłuższy (instrukcja aparatu) przysłonę jaką chcesz (byle pamiętać o zasięgu błysku) i robisz zdjęcia.
Dzięki PawelB, ale tyle to i ja wyczaiłem. Jednak nie jest to nie jest pomoc na jaką czekam.
pozdrawiam
Aves81
To czego więcej oczekujesz po instrukcji?
Przeczytaj uważnie pierwszy mój post to będziesz wiedział.
Przeczytałem uważnie.
Potrzebujesz instrukcji żeby mieć? Nie pomogę.
Potrzebujesz instrukcji żeby rozwiązać problem z lampą? Napisz konkretnie jaki problem to pewnie ktoś pomoże.