Głębia ostrości w fotografii produktu
Witam ;)
Chciałem Was zapytać (możliwe że był już tu taki temat, lecz nie mam czasu wertować całego forum) o głębie ostrości przy fotografowaniu produktów, przy mniejszych przedmiotach np okulary, obiektyw 50 mm, kosmetyki itd. Mam ostatnio z tym tematem trochę problem. Jakich obiektywów używacie do takiej fotografii, czy tez może używacie programów do składania zdjęcia z kilku, gdzie każde ma ostrość ustawiona na inny punkt. Istotnym też tu jest jaką macie matrycę. Jak sobie z tym radzicie? Używanie szerokiego kąta nie ma sensu przy małych przedmiotach bo perspektywa będzie zakłamana. Posiadam system Canona.
Dziękuję z góry za wypowiedzi ;)
Odp: Głębia ostrości w fotografii produktu
nie mam czasu odpowiedziec
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
nie mam czasu odpowiedziec
Ja w sumie też (i to nawet bez złośliwości - zarobiony jestem dziś strasznie), ale zdążyłem zauważyć że ten temat to kopiuj-wklej z forum nikoniarzy.
Kompletny brak szacunku dla forumowiczów... :roll:
Kalkulator GO!
Nie ma problemu %)
tapnięte z tela
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Ja w sumie też (i to nawet bez złośliwości - zarobiony jestem dziś strasznie), ale zdążyłem zauważyć że ten temat to kopiuj-wklej z forum nikoniarzy.
Kompletny brak szacunku dla forumowiczów... :roll:
i pewnie na wszystkich forach foto jakie pokazal dr google
ale tylko po co skoro i tak nie ma czasu czytac?:roll:
@salas a tam kalkulator - 16mm na fufu f16 i ogien. Oczywiscie pamietaj o zachowaniu odleglosci, min 5m ;)
heh ,a zrobienie kilku,kilkunastu,kilkudziesięciu prób fotograficznych ,to już wysiłek nie do wytrzymania ,
dla tego kto chce robić fotki produktowe ? .
hallo, przecież nie będzie strzelał bez techniki, szkoda migawki.
Do autora, poszukaj w necie, dość sporo tego, tu (też net) raczej gotowych rozwiązań na tacy Ci nie poda, ponieważ ich nie ma, każdy produkt robimy inaczej, w zależności od oczekiwań naszych i klienta (co komu się podoba)
wypadało by podlinkować jakiś przykład, ale jak widzisz nikt nie ma czasu podobnie jak ..autor kolejnego takiego wątku...
To Twój pierwszy post i pewnie odnosisz wrażenie że jesteśmy nie mili...subiektywne odczucie ;)
Może wpisz...fotografie makro
Hm forum jest po to by dyskutować. W życiu się powtarzają rozmowy. Jeśli macie problem z udzieleniem informacji czy brak chęci do rozmowy to trudno. Jesli Wam szczerość nie odpowiada o braku czasu to też trudno. Brak szacunku do forumowiczów? Gdzie? Bo jedna treść na 2 czy 3 forach ? Mam formułować każdy tekst oddzielnie bo ktoś jest tak drażliwy?? Wydaje mi się że toksyna się w ludziach odzywa. Mnie by to nie przeszkadzało. A jeśli jesteście aż tak znudzeni to po prostu nei czytajcie nie wchodźcie na takie tematy czy fora... myślę że mamy w życiu co robić, a nie wylewać toksynę :)
--- Kolejny post ---
Hmm Twoja wypowiedź w niczym mnie nie razi. Lecz atak czy jak to nazwać pewnych ludzi mnie zastanawia. Ja nie miałbym problemu z tym że na kilku forach ktoś to samo zamieszcza. Mam wiedzę i chęc to pomagam - odpowiadam. Nie to nie... Szanujmy siebie i swój czas... Wypisywanie takich rzeczy mija się z celem
Cytat:
Zamieszczone przez
fotografujący
Brak szacunku do forumowiczów? Gdzie? Bo jedna treść na 2 czy 3 forach ?
Bo oczekujesz, że wielu ludzi będzie tracić swój czas na to, na co ty sam (jak "szczerze" przyznajesz) sam tracić nie masz ochoty.
Cytat:
Szanujmy siebie i swój czas...
W tym rzecz, szanujesz siebie i swój czas, nasz jest dla ciebie bez wartości.