-
G2 zawiesza sie-pomocy
Witam!!
Jestem właścicielem G2. Gwarancja juz minela bo aparacik ma z 5 lat. Jak dotąd wszystko było ok. Niestety teraz pojawiła się pewna niedogodność uniemożliwiająca zrobienie zdjęcia dokładnie w tej chwili co bym chciał.
Po wcisnięciu przycisku robiącego zdjęcie obraz na wyświetlaczu LCD na chwilke robi stop klatke (w tym momencie ustawiał chyba sobie ostrość i czas naświetlania) i dopiero potem można zrobic zdjęcie lub nawet nie. Ten czas stop klatki jest zdecydowanie za długi bo trwa nawet do 3 sekund. W tym czasie fotografowany obiekt potrafi sie juz przemieścić a ja na LCD mam ciągle stop klatkę:(. jest to bardzo uciążliwe. Nie znalazlem na formu takiego watku więc będę wdzięczny za wszelką pomoc co mógłbym zrobić aby pozbyć się tej usterki!!
Pozdrawiam.
Piotrek
-
To chyba nie usterka a normalna praca tego aparatu. Rob statyczne ujecia a wszystko bedzie ok. Do robienia dynamicznych pozostaje tylko przymknac przyslone i ostrzyc recznie.
-
Problem w tym, że kiedyś moment ustawiania parametrów ekspozycji był dużo szybszy i praktycznie niezauważalny. Teraz, żeby zrobić zdjęcie muszę kilkukrotnie nawet naciskać przycisk "spustowy". Nawet przy statczynych zdjęciach też sie to zdarza:(