Odp: przesiadka z 40d na..?
Cytat:
Zamieszczone przez
paula21
Dlatego mam pytanko: czy uważacie, że to dobry pomysł (z moimi preferencjami) aby przenosić się na 7d mark II?
Nie. Jeśli aparat ma być nowy to w zbliżonej cenie polecam 6D.
Pełna klatka jest dobrym pomysłem? Póki co nie planuję zmiany szkieł, a nie wiem czy będą dobrze się dogadywać z 6D?
Cytat:
Zamieszczone przez
paula21
Pełna klatka jest dobrym pomysłem? Póki co nie planuję zmiany szkieł, a nie wiem czy będą dobrze się dogadywać z 6D?
55-250 na sprzedaż. 50mm i 85mm pięknie się sprawdzą z FF.
Bierz pełną klatkę. Ja ostatnio przesiadłem się z 40D na 5D i patrząc teraz na aps-c myślę O fuj :D To na pewno początkowe zauroczenie, ale myślę, że tej decyzji nie będę żałował. Pamiętaj tylko, że 50 na ff będzie szersza, a 85 będzie widzieć tak jak teraz na 40D widzi 50.
szukasz sprzetu do slubow to poczytaj http://www.canon-board.info/fotograf...w-cz-iv-89779/
podobnie jak kolega aptur polecam 6d. Nie robisz sportu więc nie potrzebujesz szybkosci a bardziej przyda sie wysokie uzywalne iso i obrazek jaki daje ff.
6D do dzieci - to tylko portret. Jaki masz budżet ? Ja polecam combo . Używany 7D do kupienia za śmiesznie pieniądze ok 2000 zł i do tego 5D MKI. Razem wydasz około 4000 zł na 2 body i masz szybki AF albo super obrazek ale bardziej portret itp. Jak masz więcej kasy do 5D MK3 połączy obydwa - czyli piękny obrazek + AF.
Raczej wolałabym jedną puszkę. Muszę się na coś zdecydować. Budżet właśnie około 5500 max. Wiadomo, jak będzie mnie stać to kupię sobie 5d mk3, ale to za parę lat:)
jeżeli portretowe to zdecydowanie FF. 6D jest dobrym wyborem