Odp: Karta SD Błąd 0x80070570
Cytat:
Zamieszczone przez
K0mp0t
Prawym na kartę SD, Ustawienia, Narzędzia, Sprawdzanie błedów... znalazł naprawił i :O plik zamiast 3,6 GB waży 352 KB (po mimo że na karcie SD nie ma nic innego to nadal pokazuje 26 GB wolnego z 29,7 GB)
Plik może i idzie skopiować, ale kompletnie nic tam nie ma.
Czy ktoś ma jakiś pomysł na ratunek tego pliku ?
Pierwsza zasada w przypadku utraty danych: nie dokonywać żadnych zmian na takim nośniku.
W tej chwili chyba pozostaje Ci podobna ścieżka jak http://www.canon-board.info/pierwsza...afiami-100960/ - w Twoim przypadku prawdopodobnie nie będzie to aż tak kłopotliwe.
Ściągnij płytę HirenBoot z użytkami:
Download Hirenâs BootCD 15.2 | HBCD Fan & Discussion Platform
Zrób binarny obraz karty na dysk komputera używając np DataRescue DD z tej płytki
Dodatkowo go skopiuj/spakuj abyś nie musiał na nowo zgrywać z oryginalnego nośnika
(kiedyś uszkodzony dysk mi padł już po pierwszym zrzucie binarnego obrazu więc trzeba mieć dodatkową kopię)
Dopiero na tym obrazie kombinuj programami:
DiskDigger
DiskGenius
Recuva
Odpaliłem program DMDE (polecono mi takie działanie na innym forum)
i udało mi się uzyskać dwa pliki :
_VI_7160.DAT - 3,6 GB
_VI_7160.MOV - 352 KB - (Czyli to co miałem widoczne na karcie.)
Reszta plików do odzyskania z tego co widziałem też była w takich samych formatach tylko DAT i MOV miały taką samą wagę.
Próbuję teraz przekonwertować plik DAT na AVI/mpg, ale narzazie żaden program nie ogarnia.
Próba zmiany rozszerzenia też nic nie dała.
Edit :
Kod:
WinAVI Video Converter
Freemake Video Converter
Advanced X Video Converter
Nie podołały... albo nie wczytują pliku, albo się wieszają... jakiś pomysł jak to rozwiązać ?
Później odpaliłem DiskDigger - bezpośrednio z karty bo czasu mało... znalazłem plik w formacie .mov waga taka jak powinna być jednak nie idzie go odpalić. Inne pliki które stargałem śmigają elegancko
Był taka odpowiedż w innym wątku http://www.canon-board.info/pierwsza...18/index2.html
Cytat:
Zamieszczone przez
koniu40
Dało rady! Dźwięk jest tylko trochę popsuty, ale to na szczęście nie problem bo mam nagrany osobno z dyktafonu
Dzieki :)