Odp: Realistyczny styl zdjęć
duzo pracy na warstawach i metoda dodge and burn tak w skrocie
dzieki za odpowiedź ;) ale to musi byc "coś" jeszcze, ja bardzo sprawnie pracuje na warstwach, metode D&B także ogarniam, ale może jeszcze nie az w takim stopniu :mrgreen: ) zbliżam się do podobnych "realistycznych" zdjęć, ale cały czas coś mi nie pasuje, kombinuje teraz troche z kontrastem i wygląda to lepiej, ale to dalej nie to :( tu sa zdjęcia nasycone, pełne detali, kurcze no :D ale dzięki, że odpisałeś
dlaczego nie uderzysz do źrodła ?
uderzałam 8-) ale nie chcieli sie podzielić wiedzą, haha :mrgreen: nie dziwie sie im pewnie sami długo dochodzili do tego :D ja sama nie proszę o jakieś dokładne tutki, ale mniej więcej o nakierowanie w dobrą strone, bym zrobiła ten przeskok :mrgreen:
a czym focisz i doświetlasz?
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
a czym focisz i doświetlasz?
Aparat nie jest taki wazny ale dobre swiatlo to podstawa.
to jest tak, ze aparat mam 750D mam do niego jasne szkła, ale własnie aparat sam w sobie nie jest jako tako chyba problemem bo tam Ci Panowie wydobywają takie zdjęcia przy np. nikon d7100 co chyba nie jest jakaś wielka różnica :confused: w plenerze zazwyczaj staram sie doświetlać tylko blendą, a czasami wynajmuje studio i tam są lampy od jakiś 1800, 500, 300 V, ale dokładniej sie nie orientuje jakiej firmy :| ucze się z diagramów na strobox jak oświetlać :mrgreen:
Moniko a może jakieś warsztaty? Mam wrażenie, że ZIENIU pokazuje na swoich podobną obróbkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
monika1
Ci Panowie wydobywają takie zdjęcia przy np. nikon d7100 co chyba nie jest jakaś wielka różnica
7100 czy 750 jeden sort :D. W tym przypadku liczy sie skill w PS.