Prośba o radę w sprawie zakupu Photoshop CS6
Chciałbym kupić photoshop cs 6 do edycji zdjęć, obróbki grafiki itd. Będzie to na firmę więc wersja komercyjna. Z tego co się orientowałem to jest kilka wersji. Mi potrzebna by była taka podstawowa. Ile może kosztować i gdzie ją kupić aby otrzymać wersję BOX - w pudełku (o ile jest to możliwe).
Odp: Prośba o radę w sprawie zakupu Photoshop CS6
Myśle ze najszybciej znajdziesz na allegro
Box'y odeszly w zapomnienie wiec tylko CC. Kup bezposrednio z adobe.com mniej potem problemow. Na allegro znajdziesz tanie wersje ale... placenie za pirata to glupota w najczystrzej postaci.
Boxa jeszcze czasem idzie dostać ale prawie niemożliwe chyba że ktoś odsprzedaje licencję z pudłem FV itd
Zadzwoniłem do jednego ze sklepów zajmujących się sprzedażą tego typu oprogramowania i powiedział, że jedyna opcja w przypadku Photoshope to subskrypcja roczna. I koszt roczny to 1700 zł netto lub coś w tym styleu.
Nie będe tego kupował. Zastanawiam się czy równoważnym programem do pracy, edycji zdjęć, projektowania stron będzie: CorelDRAW Graphics Suite X7 ?
Zaproponował też Photoshop Elements za około 400 zł brutto z licencją wieczystą. Ale podobno jest to bardzo okrojona opcja?
Cytat:
Zamieszczone przez
atos
Zadzwoniłem do jednego ze sklepów zajmujących się sprzedażą tego typu oprogramowania i powiedział, że jedyna opcja w przypadku Photoshope to subskrypcja roczna. I koszt roczny to 1700 zł netto lub coś w tym styleu.
Nie powielaj tych bzdur, bo jeszcze ktoś inny przeczyta i uwierzy.
1. Photoshop CS6 ciągle jest dostępny w sprzedaży, kosztuje około 687 EUR:
Creative Suite 6
2. Subskrypcja PS CC + Lr to koszt 12,29 EUR miesięcznie, co daje kwotę około 660 zł rocznie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Nie powielaj tych bzdur, bo jeszcze ktoś inny przeczyta i uwierzy.
1. Photoshop CS6 ciągle jest dostępny w sprzedaży, kosztuje około 687 EUR:
Creative Suite 6
2. Subskrypcja PS CC + Lr to koszt 12,29 EUR miesięcznie, co daje kwotę około 660 zł rocznie.
Dzięki za info. To chyba zostałem wprowadzony w błąd? A możesz mi jeszcze napisać, ta faktura za sprzedaż wystawiana jest przez jakieś polskie przedstawicielstwo? Jeżeli nie, to z jakiego kraju?
No patrzcie, ja kupowałem równo tydzień temu i zapłaciłem za polską wersję 559 Euro. Cena poszła ładnie w górę przez tydzień. Faktura została wystawiona przez irlandzki oddział Adobe.
Kupuj tylko od Adobe, żadnych pośredników w to nie mieszaj. Serio. Jeśli już musisz koniecznie mieć szóstkę... no trudno. Moim zdaniem CC na abonament to lepsze wyjście, ale każdy robi co lubi. Pamiętaj, że szóstka nie będzie wspierana i tak dalej... Tak się zastanawiam co Ty będziesz robić tym fotoszopem, bo może rzeczywiście wersja Elements Ci wystarczy? Tak, jest okrojona, ale wierz mi, z funkcji, których i tak 80% użytkowników pełnego PSa nie używa. Tylko nie wiem, czy firmy moga z nij korzystać, to chyba jest dla niekomercyjnych tylko, ale tu nie jestem pewna, więc sprawdż. Suita Corela jest spoko o ile to cały zestaw a nie sam CorelDraw. Wszystko można nią zrobić normalnie bez większych problemów. Dla Ciebie myślę, że to nawet lepiej by było (do projektowania stron i edycji zdjęć), bo dostajesz edytory do zdjęć, wektorów i wszystko co potrzeba. No PSem też można projektować strony (tak samo jak Wordem) ale są lepsze narzędzia do tego.
Z tym PSem za 1700pln rocznie to niekoniecznie musiało byc wprowadzenie w błąd. Jeśli zapytałeś o kompleksowy zestaw do projektowania stron plus obróbki fotek to pewnie podali Ci cenę za całą chmurę z Dreamweaverem i całą reszta cudnych narzędzi, a dostęp do wszystkiego kosztuje mniej więcej tyle. Cena 12 euro jak pisał ktoś wyżej to cena za sam PS plus LR.