[fur] Monotematycznie...moje psy i początek przygody z fotografia :)
Witam :)
Lekko zdenerwowana bo to pierwszy post na forum, doszłam do wniosku ze skoro kupę kasy zainwestowało się w sprzęt to wypadałoby się troszkę podciągnąć w technice i nie marnować migawki wymarzonego canona :P
Monotematycznie bo aparat kupiony do focenia ukochanych siersiuchow.
Zdjęcia na ustawieniach manualnych od niedawna robie i zarazem pierwsze kombinacje z LR (PSa się boje jeszcze :P )...efekty, na chwile obecna raczej średnie ale mam nadzieje ze dzięki waszej konstruktywnej krytyce i opinii z czasem będzie lepiej.
1.
2.
3.
4.
5.
Odp: [fur] Monotematycznie...moje psy i początek przygody z fotografia :)
zdjecia fajne
ale po ci takie logo?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
zdjecia fajne
ale po ci takie logo?
Zapomniałam wywalić, logo hodowli. Następne będą bez.
Zdjęcia fajne, ale czy nie za bardzo się męczysz z M? Ten sam efekt uzyskasz na AV z korekcją ekspozycji, jeśli trzeba.
No i ewentualnie przemyślałbym tę manieryczną winietę.
Cytat:
Zamieszczone przez
chester_jds
Zdjęcia fajne, ale czy nie za bardzo się męczysz z M? Ten sam efekt uzyskasz na AV z korekcją ekspozycji, jeśli trzeba.
No i ewentualnie przemyślałbym tę manieryczną winietę.
Dziękuje za rade, spróbuję na AV, nigdy jeszcze ta opcja się nie bawiłam jakoś bardziej. I postaram się przystopować z winietowaniem, zawsze mi się podobał efekt winiety na zdjęciach ale prawdopodobnie jako początkująca trochę przeginam :)
A jak z ostrością, ciągle mam wrażenie ze nie wyostrzone prawidłowo. Jeszcze w statyce to jakoś w miarę, ale psy biegające to już koszmar...ale dzielnie walczę i kombinuje jak nad tym zapanować.
Mnie troche razi winetowanie na zdjeciach.
Manual dobry, na Av czasem pomiar moze swirowac zaleznie od sceny.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
zdjecia fajne
ale po ci takie logo?
Czemu ty zawsze piszesz to co ja chcę napisać?;)
winieta to dobra rzecz, robić można, ale mz przejście pomiędzy ciemnym a jasnym powinno być łagodniejsze - winieta ma być ale ma się nie rzucać aż tak w oczy
Cytat:
Zamieszczone przez
fur
A jak z ostrością, ciągle mam wrażenie ze nie wyostrzone prawidłowo.
Dzisiaj byle jako tako złapało tam, gdzie miało, w postprocesie tę ostrość można wyciągnąć, jeśli pi razy drzwi AF złapał punkt. Wydaje się, że ostrość masz tam, gdzie powinna być, poszukaj metod wyostrzania, poeksperymentuj, a pewnie uzyskasz to, czego poszukujesz. Powodzenia.