Prośba o pomoc w ocenie aukcji
Czy myślicie, że warto zainteresować się tą aukcją? KLIK
Cena jest dość atrakcyjna, jak za ten obiektyw. Ewentualnie, o co jeszcze zapytać sprzedającego? Nigdy nie kupowałam używanego obiektywu i nie bardzo wiem na co zwrócić uwagę.
Będę wdzięczna za sugestie.
Odp: Prośba o pomoc w ocenie aukcji
Cytat:
Zamieszczone przez
angel87
Czy myślicie, że warto zainteresować się tą aukcją?
KLIK
Cena jest dość atrakcyjna, jak za ten obiektyw. Ewentualnie, o co jeszcze zapytać sprzedającego? Nigdy nie kupowałam używanego obiektywu i nie bardzo wiem na co zwrócić uwagę.
Będę wdzięczna za sugestie.
Ten z aukcji wygląda bardzo dobrze, ale jak jest naprawdę to nikt ci tego nie powie. Cena jest ok.
Sprzedający daje gwarancje na używany obiektyw. To nieczęste zjawisko i raczej warto z niego skorzystać :)
pytanie co to znaczy wg kogoś "gwarancja rozruchowa" jezeli obiektyw dojedzie sprawny i mechanizm af bedzie dzialal ale szklo nie bedzie trafiało czy coś w ten deseń to to chyba nie podlega gwarancji? generalnie szklo wyglada spoko a nie masz o co pytac bo sprzęt tego typu poprostu trzeba sprawdzić z własnym aparatem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Ten z aukcji wygląda bardzo dobrze, ale jak jest naprawdę to nikt ci tego nie powie. Cena jest ok.
Bardziej mi chodziło o to, czy obiektyw nie ma jakiś zauważalnych mankamentów, które wprawne oko od razu zauważy na zdjęciach. Natomiast ja laik nie bardzo
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
pytanie co to znaczy wg kogoś "gwarancja rozruchowa" jezeli obiektyw dojedzie sprawny i mechanizm af bedzie dzialal ale szklo nie bedzie trafiało czy coś w ten deseń to to chyba nie podlega gwarancji? generalnie szklo wyglada spoko a nie masz o co pytac bo sprzęt tego typu poprostu trzeba sprawdzić z własnym aparatem :)
Zapytałam sprzedającego o gwarancję rozruchową, twierdzi że jeśli obiektyw nie spełni moich oczekiwań będę go mogła bez problemu zwrócić.
Pozostaje mi jedynie podjąć decyzję, czy podejmę ryzyko i kupię używany sprzęt...czy będę zbierać na nowy, ale tej decyzji to już nikt za mnie nie podejmie. Dzięki za pomoc.
Ja bym tylko zapytal czy 1 wlasciciel i ile ma lat. Zwykle nie kupuje starych sztuk w ktorych ciezko okreslic co i jak.
Staram sie brac na gwarancji lub tuz po, poki co (odpukac) jest ok!
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Ja bym tylko zapytal czy 1 wlasciciel i ile ma lat. Zwykle nie kupuje starych sztuk w ktorych ciezko okreslic co i jak.
Staram sie brac na gwarancji lub tuz po, poki co (odpukac) jest ok!
No właśnie to nie jest pierwszy właściciel, szkło zostało kupione jako używane razem z body. To mnie trochę hamuje, bo pytanie o to ile szkło ma lat zostało trochę zbyte...
Nie ma potwierdzenia zakupu wiec pewnie mu ciezko powuedziec kiedy bylo kupione 1 raz. Ja bym odpuscil, ale to ja xd
można ciut dołożyć i nabyć nową Sigmę 17-50/2.8 ex
solidne, jasne szkło, w sklepie można wszystko sprawdzić
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
można ciut dołożyć i nabyć nową Sigmę 17-50/2.8 ex
solidne, jasne szkło, w sklepie można wszystko sprawdzić
niestety bardziej, niż na stałym świetle zależy mi na zakresie ogniskowych...