Canon EOS 6D i 7D Mark II który?
Witam,
Proszę wyraźcie swoją opinię w szczególności proszę osoby posiadające wyżej wymienione urządzenia.
Cel to fotografia wnętrz z wykorzystaniem światła zastanego w związku z zawodem. Hobbystycznie sport,
wildlife, imprezy np. red bull, czyli samoloty, motocross. FF czy crop? Obiektywy do kupienia.
Poprzednio miałem 550D.
Odp: Canon EOS 6D i 7D Mark II który?
jeśli startujesz bez szkieł to ja bym jeszcze pomyślał nad d750 :twisted:
Dokładnie d750 to świetny aparat, jakbym nie siedział głęboko w Canonie to raczej bym się na niego zdecydował :) A jeśli Canon to 5d3 do tego co piszesz.
Cytat:
Zamieszczone przez
lukaszfatyga
Witam,
Proszę wyraźcie swoją opinię w szczególności proszę osoby posiadające wyżej wymienione urządzenia.
Cel to fotografia wnętrz z wykorzystaniem światła zastanego w związku z zawodem. Hobbystycznie sport,
wildlife, imprezy np. red bull, czyli samoloty, motocross. FF czy crop? Obiektywy do kupienia.
Poprzednio miałem 550D.
Jaki budżet ?
Dziękuję za aktywność w temacie, no właśnie miałem do przeznaczenia tyle oszczędności że wystarczyłoby mi na zakup 6d albo 7d mark II.
Po tym artykule zmieniło się wszystko Canon EOS 6D kontra 7D Mark II - który aparat powinienem wybrać? | Fotoblogia.pl
Byłem przekonany w 99% że kupię 6D ale po obejrzeniu videotestów z 7d mark II jestem o krok do kupienia właśnie tego body.
te dwa aparaty łaczy tylko podobna cena i firma jaka je wyprodukowała - kup nikona, w canonie takie dylematy w tym budżecie są nierozwiązywalne - używam 6D jakby kto pytał i jestem bardzo zadowolony
Jak już aps-c to nie lepiej Pentax K-3 II ? :shock: podobno nawet AF ma lepszy niz 7d2
ja gdybym nie musial wyprzedawac tyle osprzetu canona tez pewnie mialbym teraz d750
Jak beda problemy z gotowka na szkla to wez 70d. Jesli masz kase 5d3.