Druga puszka - crop czy FF?
Witam, mam starego 30D, w którym pada migawka, z tego względu zmieniam puszkę. I tutaj pojawia się pytanie - lepiej kupić 5D MK I czy np. 50D?
Nie ukrywam, że chciałbym spróbować magii FF, ale nie wiem czy 5D nie jest za stary. Znalazłem 1 egzemplarz to wymianie elektroniki i migawki.
Szkła jakie mam to 85mm 1.8 i 50mm STM 1.8
Odp: Druga puszka - crop czy FF?
IMHO lepiej z podanego przez Ciebie wyboru kupić 5d, a najlepiej to 6d ;)
ja zamieniłem 60d na 5d i jakość obrazka lepsza.
Nie bój się 5d, tylko szukaj w dobrym stanie i ze średnim przebiegiem. Teraz za 2k powinieneś znaleźć.
Oba modele są już wiekowe, ale zdecydowanie lepiej kupić 5D i najlepiej w dobrym stanie.
Nie takie zajechane po wymianie migawki, tylko takie od amatora z rozsądnym przebiegiem, i najlepiej po wymianie defektu lustra.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bombi91
Witam, mam starego 30D, w którym pada migawka, z tego względu zmieniam puszkę. I tutaj pojawia się pytanie - lepiej kupić 5D MK I czy np. 50D?
Nie ukrywam, że chciałbym spróbować magii FF, ale nie wiem czy 5D nie jest za stary. Znalazłem 1 egzemplarz to wymianie elektroniki i migawki.
Szkła jakie mam to 85mm 1.8 i 50mm STM 1.8
Kup 5D z potwierdzonym przebiegiem.
Też polecam przejście na ff :) "Będziesz Pan zadowolony" :)
Sam ostatnio przesiadłem się z "wiekowego" 30D na właśnie 5d mII. Polecam jak najbardziej - jak podpiąłem 17-40 to aż miło :))