[Drakoniq] Fotografia - hobby i pasja :)
Hejka :p, bede dodawal rozne zdjecia, poniewaz jestem ogolnie ciekaw opinii i co poprawic :p, mam swoj styl w fotografi, a raczej robie to co lubie, a nie lubie schematycznie "powtarzac" dobrych ujec :p, ale do rzeczy, dam pare zdj tak moze troche bez skladu, ladu itd, ale sproboje trzymac mniej wiecej jeden temat na post ;).
1.2. 3. 4. 5.
Odp: [Drakoniq] Fotografia - hobby i pasja :)
Do mnie żadne zdjęcie nie przemawia.
to nie powtarzarzaj dobrych ujęć ale teżje rób, bo te są bardzo słąbe ,nudne, spacerne pstryki bez polotu. Co poprawić, wszystko. Od pomysłu, przez wykonanie az po edycje :)
Po pierwsze, masz brudną matrycę.
Zdjęcie nr 1 można tak pokazać żeby jachty były do góry nogami - nie wiem czym chcesz mnie do tego kadru przekonać.Tą drogą nie osiągniesz -własnego stylu-
Poczytaj i kadrowaniu, GO.
Ogólnie wszystkie kadry zawalone.
Spox, dzieki za opinie xD, czytam duzo, ale samo czytanie jak na razie nie daje, az tak duzych efektow ;).. Brak mi tez troche tej siatki w wizjerze, a jednak robic zdjecia na lcd troche nie bardzo lubie :/, ale pozniej pokaze inne, moze akurat cos Was "pochwyci" :).
I jeszcze takie pytanko, dlaczego brudna matryce?
Bo w GP rogu masz wyraźną plamkę. Co do kadrów - wszystkie do szuflady. Za rok sam ocenisz dlaczego i życzę cierpliwości.
Dodam plamka górny prawy róg na pierwszym zdjęciu. Uważam, że żeby łamać zasady trzeba najpierw je dobrze poznać, także czytaj i oglądaj te dobre zdjęcia i staraj się powtarzać, rób te kadry na swoje oko, a później ewentualnie staraj się robić coś na przekór ;) Z tych zdjęć jedynie las dosyć mi się podoba na 3. Siatka w wizjerze ok, pomaga, ale skup się bardziej na tym co widzisz, ewentualnie rób trochę szersze ujęcie, żeby później móc lekko przekadrować.
A to chyba musial byc jakis paproch :D, te zdjecie pierwsze jest i tak dociete, a na innych tez cos takiego sie pojawia czy raczej nie?
Tutaj jakies inne zdjecia, moze one sie spodobaja ;)?
6. 7. 8. 9.
3 jest w miarę ok, reszta do bani.
Heja, to znowu ja :D, a powiecie mi co w tych jest zle, albo moze czy zdjecia tego typu sa dobre ;)?
10. 11. 12.