Proszę o wskazówki jak dodawać zdjęcia z dysku kompa.
Zakładając nowy wątek i korzystając z funkcji "insert image" otwiera mi się okno dialogowe "podaj adres URL". Chcę dodać zdjęcia bezpośrednio z dysku. jak to zrobić? Szukałem odpowiedzi ale bezskutecznie. Jestem nowym użytkownikiem więc będę zobowiązany za wskazówki. Z góry dziękuję.
Odp: Proszę o wskazówki jak dodawać zdjęcia z dysku kompa.
Bo tu nie dodaje się zdjęć ale linki do nich i wtedy się wyświetlają. Zdjęcie musisz wrzucić np na dropboxa czy tym podobne miejsce i a tu wklejasz wstawiasz link w odpowiednią komendę i wtedy się wyświetli.
Pozdr
Zmyliły mnie informacje w regulaminie. Z nich wynika, że można albo linkować albo wstawiać bezpośrednio. W każdym razie bardzo dziekuję za podpowiedź :)
hmm... spróbowałem z dropboxa i nic :( W poście pojawia się tylko ikona obrazka.
--- Kolejny post ---
próbuję wg tych wskazówek i... qpa :( albo ja jestem przygłup albo... sam nie wiem :)
Już wiem. To poniżej jest z dropboxa.
Ten link na dropbox nie jest linkiem do samego zdjęcia ale do stronki z tym zdjęciem więc jak masz ten link, wyświetl sobie to zdjęcie a następnie najedź kursorem na zdjęcie, prawy klawisz i "Kopiuj adres url grafiki...
Pozdr
Z niewiadomych powodów u mnie to nie działa :( No trudno. Dziekuje za pomoc.
1 zaloz konto np. na Photo and image hosting, free photo galleries, photo editing
2 wgraj zdjecie(upload)
3 z prawej strony wybierz "direct"(sam się skopiuje)
4 na forum klikasz w "insert image"( to cos z drzewkiem)
5 wklejasz
6 enjoy
7 kliknij pomógł
Z wiadomych bo nie robisz jak trzeba. Wstawiasz zdjęcie na dropboxa, naciskasz po prawej na jego wysokości przycisk udostępnij i pojawia Ci się okienko z linkiem. Wklejasz ten link w inne okno przeglądarki i jak pojawi Ci się to zdjęcie to prawym przyciskiem na nim, kopiujesz URL grafiki i wstawiasz tu.
Pozdrawiam
dobrze ze przy robieniu zdjęć wystarczy zrobić power ON,zielony kwadracik i już ;D