Witam.Chciałbym się poradzić jakiego canona kupić w cenie do 3000 zł?
Na razie co upatrzyłem to 700D+18-135 lub 750D ale może doradzicie coś innego?
Wersja do druku
Witam.Chciałbym się poradzić jakiego canona kupić w cenie do 3000 zł?
Na razie co upatrzyłem to 700D+18-135 lub 750D ale może doradzicie coś innego?
A jakie ma być przeznaczenie tego Canona? Zdjęcia/film? W celu zarobkowym, rozwijania pasji czy rodzinnym (np. zdjęcia z wakacji)?
Zdecydowanie zdjęcia w celu rozwijania pasji.
Bierzesz pod uwagę używki czy tylko nowy sprzęt?
Co/kogo chcesz fotografować?
Myślę, że w tej cenie najlepszy byłby któryś z Canonów 750D/760D, możesz poszukać czegoś z kitem, aczkolwiek ja bym proponował kupić samo body (porównać ceny w różnych serwisach i w ogóle) i dokupić do tego jakiś obiektyw, który miałby stałe światło. Może jakaś Tokina albo Tamron? Chyba że coś używanego w dobrych pieniądzach by było, ale to znowu nigdy nie jest pewny grunt, bo raz się trafi grat, a raz coś dobrego. Uważam, że najlepiej 750D/760D i do tego jakiś zmiennoogniskowy obiektyw ze stałym światłem (tak co by f/2.8 miał przynajmniej).
Tylko nowy.Co chcę fotografować?Jestem amatorem i chcę się przesiąść z 1000D.Fotografuję głównie samoloty ale często przyroda ludzie no wiecie jak to amator.
750D +18-55 plus jakieś dodatki można już za 3200.Co do obiektywów to mam kilka wiec narazie nie będę kupywał.
To skoro masz obiektywy to po co Ci ten 18-55? Według mnie to zbędne dokładanie kasy, a samo body można kupić nawet i w granicach 2800zł.
Obiektyw zawsze mi się przyda :p Takiego jeszcze nie mam.
Ten Ci się nie przyda :) Napisz może jakie już masz obiektywy.
A jakie masz te obiektywy? Miałeś kiedyś realną potrzebę użycia takiej ogniskowej 18-50mm? Taką, że nie poradziłeś sobie bez tego i po prostu nie zrobiłeś zdjęcia? Bo według mnie to wywalanie kasy w błoto...