Odp: Gwint wyjściowy - filtr
jak masz obiektyw z gwintem 58mm to szukasz z gwintem 58mm nie 62mm , podaj link do filtra
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
jak masz obiektyw z gwintem 58mm to szukasz z gwintem 58mm nie 62mm , podaj link do filtra
Średnica mojego obiektywu 58 mm. Szukałem na allegro i znalazłem to : FILTR PEŁNY SZARY 58mm FADER REGULOWANY ND2-ND400 (5305009296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Wszystko ok, tylko że tam na samym dole strony jest jeszcze napisane że gwint wyjściowy ma 62 mm. I to ma pasować do mojego obiektywu ?
Jak coś pomieszałem to przeprasza, ale totalnie zielony jestem w tym temacie.
jak sprzedaje duzo to opisy moga byc mylne
Są dwie możliwości:
- pomyłka w opisie
- filtr ma dwie różne średnice, podana w tytule aukcji "58" to średnica do wkręcenia w Twój obiektyw, a ta druga, "62", to średnica na filtrze, w którą możesz wkręcić kolejny filtr ("fader" jest gruby, producent może coś takiego zrobić, aby filtr nie winietował przy szerokim kącie widzenia obiektywu)
Co masz zrobić: zadać pytanie sprzedawcy, bo to sprzedawca lepiej wie, czym handluje (powinien) niż my tutaj ;)
Kontaktowałem się ze sklepem i otrzymałem informację, że filtr jest kompatybilny z moim obiektywem.
Na stronie sklepu jest coś takiego : " Filtr posiada dwa gwinty, jeden przy pomocy którego mocujemy filtr na obiektywie lub tulejce oraz drugi, większy o rozmiar, w którym możemy mocować kolejne akcesoria. "
ty naprawde na zdjeciu z aukcji nie widzisz zadenej roznicy?
żeby na forum fotograficznym tłumaczyć co to jest gwint ?
zenada
masz zdjecie, masz opis , czego jeszcze nie rozumiesz?
Zadaje kulturalnie pytanie i takiej samej odpowiedzi oczekuję. I tak jak już wspominałem jestem totalnie zielony w tych sprawach. Odwiedzając forum , mam nadzieję że wszystko zostanie mi wytłumaczone. Tak, teraz już widzę.
zielony w czym?
fotografii?
matematyce?
życiu?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
zielony w czym?
fotografii?
matematyce?
życiu?
becek daj mu juz spokoj :) kolega sie nie zna jeez :D w jakiej dziedzinie zostawmy. chyba dzis za gorąco kazdemu tutaj :) kolego filtr ma mniejszy gwint na wejsciu czyli 58mm a na wyjsciu 62mm i tyle proste :)