Nie wiadomo czy już śmiać się czy płakać, z pomysłów eurokratów. Oto co na może czekać w niedalekiej przyszłości : Parlament Europejski: koniec z "wolnością panoramy" - Biznes
Wersja do druku
Nie wiadomo czy już śmiać się czy płakać, z pomysłów eurokratów. Oto co na może czekać w niedalekiej przyszłości : Parlament Europejski: koniec z "wolnością panoramy" - Biznes
Załamująca jest to paranoiczna, kompulsywna potrzeba regulowanie wszystkiegoâŚ
dla mnie absurdem jest cytowanie onetu
Podobno adwokaci spadkobierców niejakiego Rudniewa żadaja haraczu za każde kiedykolwiek wykonane zdjęcie na którym jest PKiN.
Pomysł ma niewiele wspólnego z UE. Anglicy co i raz robią podchody do tematu, jak wyjdą z UE to może wreszcie w pełni to wdrożą.
Już jakieś 35 lat temu czytałem głosy zacietrzewionych fotoamatorów na łamach Amateur Photograher, gdy pojawiła się przymiarka do zakazu fotografowania (a nie jakiegoś tam publikowania zdjęć ) na terenie obiektów wpisanych do English Heritage (jakies 400 zabytków i ogrodów). Do fotografowania miało uprawniać członkostwo (płatne) w tym stowarzyszeniu. Nie mam pojęcia czym to się skończyło.
becek, ty pewnie czytasz fronde?
Zwiazek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dobrze ze czlowiek zyje w wolnym kraju :p
Niedługo by puścić bąka trzeba będzie odprowadzić opłatę na rzecz ochrony środowiska...
tutaj mozna podpisac petycje w tej sprawie:
https://www.change.org/p/european-pa...of-photography