cześć... mam pytanko - czy canon zrobił moze jakiś dobrą kompaktową cyfrę ze stałoogniskowym obiektywem o szerokości ok 28 lub 35 lub 38 mm ???
Wersja do druku
cześć... mam pytanko - czy canon zrobił moze jakiś dobrą kompaktową cyfrę ze stałoogniskowym obiektywem o szerokości ok 28 lub 35 lub 38 mm ???
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/
Jak widać zrobił sporo, np. SD10, SD20, A300, A310.
Ale czy dobre? Nie wiem, bo raczej w lustrach siedzę :-)
Wiem natomiast, ze dobry kompakt, to jest Oly mju II, no ale to ani nie Canon, ani nie cyfrówka :-)
dzięki - wiesz lustro jest ok - ale gdy zabraknie odwagi do wyciągnięcia sprzęta o "drogich rozmiarach" a trzeba zrobić fotkę takie małe co nie co może być zbawieniem...
Rozumiem Cię świetnie! ja w takich sytuacjach robię zdjęcie olkiem mju2 z swietnym obiektywem 2,8/35..
Niestety, to analog.. :-(
pozdr
al
ps.myślałem o małej cyfrze, ale obawiam się, ze cena.......
no dobra - rozszerzam ogniskową - powiedzmy niech będzie od 28 (35) - 100(105). namierzyłem takiego Canona s70, który to robi RAW a na dodatek zapisuje go na CF ale na allegro nie znalazłem :( może ktos ma o nim wiecej info?
ten jest genialny Ricoh GR Digital
dzięki stdanielo - takich perełek właśnie szukam... !!!
jeszcze! jeszcze! moze ktoś zna inne kultowe kompaktowe cyfraki!!!???
Zdaje sie ze szukasz czegos podrecznego, czego nie bedziesz sie obawial wyciagnac? Zarowno S70 jak i "kultowe" cyfraki (popatrz np na Leica D-LUX 2) maja taka wade ze... sa drogie.Cytat:
Zamieszczone przez zanussi
wiem Vitez, wiem... zauważyłem. s70 podoba mi się ze względu na możliwość zapisania RAW na naszych kochanych kartach CF.... a te zalety zaoszczędziły by mi kilku niepotrzebnie wydanych stów, Leica zapewne jest kultowa ale jest już troszkę większa od Canona.... zależy mi na zmieszczeniu tegoż maleństwa w kieszeni i posiadania wszędzie tam gdzie duze lustro się po prostu takze nie zmieści (rower, zakupy na mieście ;), itp)....