Aparat/Obiektyw/Statyw - do 3000zł
Witam, mój budżet to 3000zł. Nie znam się za bardzo na fotografowaniu, ale szybko nadrabiam. Aparat będzie mi potrzebny do robienia zdjęć panoramicznych mieszkań w celu montowania wirtualnych wizyt. Nie interesuje mnie sprzęt używany. Jaki obiektyw będzie najlepszy do tego typu ujęć? O statyw też od razu bym prosił.
Z góry dziękuję :).
Odp: Aparat/Obiektyw/Statyw - do 3000zł
canon 1200d + canon 10-18 stm + http://www.canon-board.info/pozostal.../index105.html przejrzyj kilka stron to na pewno coś dla siebie znajdziesz, celowałbym w TRIOPO / BENRO
Cytat:
Zamieszczone przez
Merol
Witam, mój budżet to 3000zł. Nie znam się za bardzo na fotografowaniu, ale szybko nadrabiam. Aparat będzie mi potrzebny do robienia zdjęć panoramicznych mieszkań w celu montowania wirtualnych wizyt. Nie interesuje mnie sprzęt używany. Jaki obiektyw będzie najlepszy do tego typu ujęć? O statyw też od razu bym prosił.
Z góry dziękuję :).
Czy masz jakiś swój wybór, czegoś sam szukałeś, czy tylko rzucasz hasło na każdym forum sprzętowym? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
fajny zestaw i mysle ze najlepiej bo nowy :) co do statywu polecam https://www.google.co.uk/search?q=ve...n+ultra+luxi+l
sam uzywam , z duzo ciezszym zestawem. Nie ma super opcji ale aparat stoi a w pomieszczeniach nic sie nie giba, wielka zaleta to jego waga i rozmiar. powiem że dosłownie kieszonkowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merol
Aparat będzie mi potrzebny do robienia zdjęć panoramicznych mieszkań w celu montowania wirtualnych wizyt.
Przydatna jest do tego głowica panoramiczna, jedna z tanich to Dobas oraz obiektyw fish-eye, da się zwykłym ale po co ta męczarnia.
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Czy masz jakiś swój wybór, czegoś sam szukałeś, czy tylko rzucasz hasło na każdym forum sprzętowym? ;)
Hasło rzuciłem na trzech forach i tylko na tym dostałem konkretne odpowiedzi. Niczego sam jeszcze nie szukałem, bo kompletnie się na tym nie znam.
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Aparat wydaje się w porządku, ale kolega z cytatu poniżej, mówi żeby zamówić obiektyw fish-eye i tu się z nim zgodzę.
Cytat:
Zamieszczone przez
latant
Przydatna jest do tego głowica panoramiczna, jedna z tanich to Dobas oraz obiektyw fish-eye, da się zwykłym ale po co ta męczarnia.
Jaki obiektyw fish-eye jesteście w stanie mi polecić? Do tego ta głowica jaka dokładnie, bo widziałem, że mają 3 w ofercie?
Podsumowując: Canon 1200D, Głowica Dobas, Obiektyw Fish Eye i statyw Triopo MT-3230X8C?
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
samyang 8mm starczy
Samyang 8mm T3.8 UMC Fish-eye VDSLR CS II do Canon?
Tak ten bedzie dobry, chociaż ten chyba jest do wideo, czyt. Ma płynny pierścień przysłony gdzie zwykły klika na każdej wartości, jeżeli nie będziesz filmował i ten bez video bedzie tańszy to spokojnie możesz brac
Znajomy polecił mi troszkę lepszy aparat i trochę inny światło w Samyangu. Podsumowując:
Canon 100D + Samyang 8 mm f/2.8 UMC Fish-eye II / Canon M + Głowica Dobas + Triopo MT-3230X8C
Zamawiać?