Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5499

Odp: Zamienniki baterii

Zamieszczone przez 52UM
    Patona... Miałem dwie sztuki dość dawno uzywałem z 5Dmk3, było świetnie. Kupiłem 3 sztuki do GFX 50s mk2. Porażka. Chyba na rynku pojawiły się podróbki. Nigdy więcej nie kupię. Newell jest ok
    A ja z Newell mam złe doświadczenia. Ta Patona była kupiona jak wchodziły w "renomowanym" sklepie, więc nie zakładam, że podróbka.

Zamieszczone przez Hubert Multana
    Patona raczej bez większych problemów wymienia na nowe wiec w sumie awaria jak każda inna i taka sama reklamacja. Po to jest gwarancja
    Się okaże. Czekam na "oficjalną" diagnozę
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• szwayko
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2085

Ja zamówiłem 2 szt. Mathorn MB-201 2250 mAh - te z mniejsza pojemnością. Są w promocji w cyfrowe.
      Akurat miałem ślub - ale jakoś nie zwróciłem uwagi na ich przebieg. Stare oryginalne Canony już maja lata i zużycie ich jest duże - wg tego co pokazują aparaty. W gripie akumulatory są rozpoznawane jako canony. Kupiłem je ze wzg. na gniazdo USB-C - można je wszędzie ładować po USB i sprawdzałem to nawet dobrze to działa na mierniku prąd ładowania był ponad 2A.
      frickr FB
      www.szwajkowski.pl

Komentarz

• Bangi
        Moderator
        • 2010
        • 5499

Zamieszczone przez szwayko
        Ja zamówiłem 2 szt. Mathorn MB-201 2250 mAh - te z mniejsza pojemnością. Są w promocji w cyfrowe.
        Akurat miałem ślub - ale jakoś nie zwróciłem uwagi na ich przebieg. Stare oryginalne Canony już maja lata i zużycie ich jest duże - wg tego co pokazują aparaty. W gripie akumulatory są rozpoznawane jako canony. Kupiłem je ze wzg. na gniazdo USB-C - można je wszędzie ładować po USB i sprawdzałem to nawet dobrze to działa na mierniku prąd ładowania był ponad 2A.
        W aparacie też można ładować, podobnie w grupie. U mnie ładuje.
        SAMOLOTY CB
        SAMOLOTY lotnictwo.net
        SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• mxw
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2315

Ja zamówiłem 2 szt. Mathorn MB-201 2250 mAh - (...) można je wszędzie ładować po USB
          Ale czy można je ładować w zwykłej ładowarce?
          Bo chyba nie bardzo
          pozdro.,
          m.

Komentarz

• Hubert Multana
            Uzależniony
            • 2010
            • 665

Zamieszczone przez mxw
            Ale czy można je ładować w zwykłej ładowarce?
            Bo chyba nie bardzo
            Mozna bez problemu.
            Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Komentarz

• totamten
              Początki nałogu
              • 2013
              • 338

Mi Canon R pokazuje 3 czerwone kreski od 2 lat czyli 1,5 roku po kupnie aparatu, Newelle kupione 3 dni później od pierwszego użycia oryginału pokazują, że są idealne. Nie jestem zawodowcem, nie robię po 400 zdjęć w sesji, ale dziwne, że zawsze przy mocno niedzielnym użytkowaniu anihilacja sięga po oryginału.

Komentarz

• tomphoto
                Początki nałogu
                • 2007
                • 461

Troszkę czasu minieło więc odkopuje
                LP-E17 zamienniki można ładować w oryginalnej ładowarce Canon
                Newell czy czegoś innego szukać
                NEWELL ma dwie pojemności 1100 mAH i 950 mAH
                http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Komentarz

• atsf
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 5119

Zamieszczone przez tomphoto
                  Troszkę czasu minieło więc odkopuje
                  LP-E17 zamienniki można ładować w oryginalnej ładowarce Canon
                  Newell czy czegoś innego szukać
                  NEWELL ma dwie pojemności 1100 mAH i 950 mAH
                  Nie wiem jak będzie z Newell-em, ale zamienniki, które mam, w oryginalnej ładowarce się nie ładują, ale odwrotnie tak- w innej ładowarce idzie wszystko.

Polecam firmę Palo: https://pl.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A
                  EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• mazeno
                    Początki nałogu
                    • 2014
                    • 276

u mnie wszystko laduje sie w oryginalnym canonie, canon, newell oraz jakis chinski? powerextra kupowane rok temu za 45 zyla za 2 szt.
                    aku lp-e6.
                    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Komentarz

• atsf
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 5119

Zamieszczone przez mazeno
                      u mnie wszystko laduje sie w oryginalnym canonie, canon, newell oraz jakis chinski? powerextra kupowane rok temu za 45 zyla za 2 szt.
                      aku lp-e6.
                      LP-E6 jest baterią bezproblemową w kwestii ładowarek, natomiast LP-E17 to najgorsze ścierwo do zasilania, jakie Canon wymyślił. Kazali Newell-owi wycofać z rynku zamiennik w pełni zgodny z oryginałem. Zamienniki nie chodzą w ładowarce Canona i nie pokazują stanu naładowania w aparatach.
                      EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• mazeno
                        Początki nałogu
                        • 2014
                        • 276

czyli moja zasada "kupuje to, co dobre", a nie "to musi byc dobre, bo ja kupilem" dziala.
                        zarowno jesli idzie o aparaty, samochody czy inne szpeja.

/tak przy okazji: na alledrogo zawsze mnie smiesza opinie o produkcie wystawione zaraz po zakupie, ze dobry. zawsze czytam te negatywne, czy sa wady./
                        KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Komentarz

• cauchy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2939

w ramach sprawdzania różnych zamienników i wymiany swoich starych, zakupiłem dwa oryginalne LP-E6NH
                          EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                          Flickr | YT

Komentarz

• Lukas87
                            Coś już napisał
                            • 2010
                            • 86

Kto bogatemu zabroni Ja tam niedawno zakupiłem Newelle LP-E6NH i jestem zadowolony.
                            R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II + EF 135 f/2

Komentarz

Pracuję...