Projekt Slider-a.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemek770
    • 2014
    • 1

Projekt Slider-a.

Witam Forumowiczów.
    Mój znajomy jest na etapie projektowania własnej wersji Slidera i potrzebowałby zaciągnąć na ten temat opinii fotografów .
    Czy bylibyście zainteresowani takim sprzętem ?
    Pozwolę sobie wkleić treść informacji którą umieścił na jednej z facebookowych giełd fotograficznych . Wszelkie nowe informacje w temacie będę dodawał na bieżąco.

Witam wszystkich bardzo serdecznie
    Otóż jestem na etapie projektowania własnego Slidera Jako ze nie jestem fotografem a projektantem Pytam was o opinię czego potrzebujecie, co by was interesowało. Ale przejdźmy do sedna.
    Dokładny projekt powstanie gdy uzyskam odpowiedzi na pytania z ankiety.
    Specyfikacja mechaniki:
    -Maksymalne obciążenie w poziomie 20-30kg.
    -Maksymalne obciążenie w pionie 10-20kg
    -Możliwość ręcznego przesuwania wózka
    -Wysoka precyzja przez zastosowanie wózków liniowych (0,01(praktycznie brak luzu)
    -Wyeliminowanie drgań
    -Duża sztywność
    -Duża dokładność; Małe tarcie; Niskie koszty utrzymania
    -Duża prędkość pracy
    -Płynne przyśpieszenia
    Specyfikacja elektroniki:
    -Możliwość sterowania z telefonu bądź tableta (Android)
    -Możliwość sterowania bezprzewodowego/przewodowego
    -Możliwość zasilania z sieci(220V)/z akumulatora
    -Sterowanie z dołączonego panelu
    -Możliwość regulacji prędkości od 10mm/100h do 100+ mm/s
    -Możliwość obsługi wężyka spustowego (Timelapse)
    Tryby pracy:
    -Tryb Free Ride - przeznaczony do swobodnego sterowania prędkością wózka jezdnego za pomocą joysticka oraz pokręteł.
    -Tryb Playback - przeznaczony jest do odtwarzania zapamiętanego wcześniej ruchu wózka jezdnego.(przyśpieszanie, spowalnianie itp sterowane z joysticka oraz pokręteł.)
    -Animation - pozwala na zaprogramowanie odcinka drogi z jaką przejedzie wózek, podczas którego napęd wykona serię zdjęć (napęd sam wywoła zwolnienie migawki poprzez wężyk spustowy połączony z aparatem).
    -Timelapse przeznaczony jest do wykonywania zdjęć interwałowych zsynchronizowanych z wolnym ruchem wózka.
    -Tryb Video Loop - W tym trybie wózek jeździ bez zatrzymania od jednego do drugiego punktu skrajnego, po dojechaniu do końca zakresu ruchu automatycznie zawraca i zaczyna jechać w przeciwnym kierunku.
    I jeszcze parę bajerów ale muszę je dopracować, jest to jak na razie projekt wstępny, i chcę sprawdzić czy w ogóle były by osoby zainteresowane pomysłem. Emotikon wink
    Cenowo:
    Pierwszy metr koło 3500zł-5000zł
    Każdy następny 1000zł(pół metra 500zł)
    Wszystko można składać z odcinków np: Kupujemy 1 metr następnie kupujemy kolejny i składamy razem, mamy już 2 i tak dalej do 10m.
    Liczę na pomoc i ewentualne rady z możliwością rozbudowy o nowe funkcje.
    Pozdrawiam,
    Black

Link do Ankiety: https://www.facebook.com/groups/pols...482/?qa_ref=qd
Pracuję...