Zobacz pełną wersję : Rozdzielenie sygnału E-TTL po kablu
Czy jest jakaś możliwośc rozdzielenia sygnału E-TTL po kablu doprowadzając go do dwóch lamp błyskowych? Nie wiem czy nie taniej będzie kupić następny komplet Pixel Knighta :)
Czy jest jakaś możliwośc rozdzielenia sygnału E-TTL po kablu doprowadzając go do dwóch lamp błyskowych? Nie wiem czy nie taniej będzie kupić następny komplet Pixel Knighta :)
Też kiedyś chciałem tak zrobić i z tego co udało mi się ustalić to nie, przynajmniej w rozsądnej cenie bo jest chyba rozdzielacz Canona o ile dobrze pamiętam.
Najtańszym sposobem okazało się sprzedać wyzwalacze Pixela i kupić YN który można wpiąć na sanki a na niego założyć lampę - jeśli o to Ci chodzi :)
Był taki zestaw mogący połączyć kablowo do 3 lamp z aparatem, "Canon TTL Distributor", "TTL Hot Shoe Adapter 3", "Off-Camera Shoe Adapter OA-2", "EOS Connecting Cord 60", "EOS Connecting Cord 300", tylko nie jestem pewien, czy jest zgodny z ETTL i nowymi aparatami.
No właśnie wadą Pixeli jest brak stopki na sanki w wyzwalaczu. Ale.... w takiej cenie nie znajdę nic z HSS :) Więc, może warto dokupić drugi zestaw :)?
No właśnie wadą Pixeli jest brak stopki na sanki w wyzwalaczu. Ale.... w takiej cenie nie znajdę nic z HSS :) Więc, może warto dokupić drugi zestaw :)?
Nie wiem, czy piszesz o nowym czy używanym, ale wg Ceneo najtaniej YN 622c kosztuje 174 zł x2 to 348 zł a Pixel Knight podwójny kosztuje 399zł.
PS
Ja miałem Pixel Kingi i moim zdaniem YN działają dużo lepiej.
Oczywiście że używane :) Mam jeden zestaw Pixe Knightów ale jeszcze przed testami więc sie nie wypowiem.... za 180 zł można mieć zestaw.... taniej nie znajdę żadnych nowoczesnych :)