Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Obiektyw wrócił z serwisu i jest uszkodzony!

rapi
08-05-2015, 23:17
To jeden z moich pierwszych wpisów na forum.
Wysłałem pod koniec kwietnia do serwisu na Żytnią 15 obiektyw EF 70-200 II wraz z body do ustawienia ostrości. Sprzęt wrócił do mnie 5 maja i okazało się że obiektyw jest poobijany z jakimś elementem nieprzymocowanym i obijającym się o soczewki natychmiast zgłosiłem w formularzu wysyłki sprzętu uszkodzenia i odesłałem go obiektyw wraz z aparatem. Dziś otrzymałem wycenę "naprawy" obiektywu na prawie 3,5 tys.(!) Co z tym zrobić? Wysłałem obiektyw do serwisu do ostrzenia i wrócił do mnie bardziej uszkodzony! Skandal! Autoryzowany serwis nie powinien pozwalać sobie na coś takiego!

GalaktycznyMuczaczo
09-05-2015, 00:16
był protokół przyjęcia za pierwszym razem? było info o tym ze obiektyw jest poobijany i cos z przednia soczewką nie tak? jezeli nie to w sumie pewnie bedzie tak ze to ty bedziesz musial udowodnic ze obiektyw tak nie wygladal przed wysylka, ale mysle ze jak pojdziesz do sądu z tym to przy okazaniu przez nich protokołu przyjecia i braku wzmianki o powyższych problemach, maja przegrana sprawe

bebesky
09-05-2015, 11:31
Sprawdzałeś zawartość paczki w obecności kuriera?

GalaktycznyMuczaczo
09-05-2015, 12:41
Sprawdzałeś zawartość paczki w obecności kuriera?

mysle ze kurier tutaj nic nie poradzi, bo jezeli cos nawet by bylo bo paczke by najwyzej odesłał, skoro w srodku bylo wszystko ladnie zabezpieczone to musialo to wyjsc ze strony serwisu. aczkolwiek to nie pierwszy raz kiedy słyszę o problemach polskiego serwisu i wciąż sie dziwie dlaczego ludzie z niego korzystaja.

Cichy
09-05-2015, 12:47
A ja się zastanawiam kim jest użytkownik "rapi".

cobalt
09-05-2015, 12:58
A ja się zastanawiam kim jest użytkownik "rapi".
Dokładnie.
Jak się takie rzeczy wypisuje, to można wstawić kilka fotek tego pokancerowanego sprzętu. Korzystałem kilka razy z pomocy serwisu na Żytniej i mnie się to w bańce nie mieści.

Zbyszko666
09-05-2015, 14:45
Zwykły Lajer z pana rapie-go