PDA

Zobacz pełną wersję : Odzyskiwanie skasowanych zdjęć z Canona 5D MKIII

koszewskam
25-04-2015, 19:55
Drodzy forumowicze, czy ktoś z Was wie jak odzyskać skasowane zdjęcia bezpośrednio z aparatu? Niestety programy, które ściągnęłam nie widzą mojego aparatu (dodam że nie posiadam czytnika kart CF). Czy można zmienić w aparacie ustawienia tak by był wykrywany jako dysk wymienny przez komputer? Z góry dziękuje za pomoc.

zysk
25-04-2015, 20:09
nie posiadam czytnika kart CF
Ale posiadasz czytnik kart SD.Możesz skopiować z poziomu body pliki z CF na SD.
A dalej tak jak zwykle.

tlustyx
25-04-2015, 22:20
Ale posiadasz czytnik kart SD.Możesz skopiować z poziomu body pliki z CF na SD.
A dalej tak jak zwykle.
A da się skopiować usunięte pliki?
Wykosztuj się te kilkanaście zł i kup czytnik - to rozwiąże twoje problemy.

zysk
25-04-2015, 22:29
A da się skopiować usunięte pliki?
No tak ,to mi umknęło.

zdebik
26-04-2015, 10:11
Komputer musi miec fizyczny dostep do nosnika. Czyli w prostych slowach, musisz posiadac czytnik CF.

Istnieje kilka programow, ktore moga odzyskac skasowane pliki. Pliki o ktorych mowa, nie moga byc nadpisane. Czyli, jesli skasowales cos i robiles nadal zdjecia to szanse sa proporcjonalnie mniejsze do ilosci wykonanych zdjec. Jesli zapelniles karte do pelna na 100% niczego nie odzyskasz.

Sad but true.

koszewskam
26-04-2015, 14:55
@ Zysk - niestety nie zadziałało. No cóż nie pozostaje mi nic innego jak nabyć ten czytnik. Dzieki za info pozdr

adawro
28-04-2015, 09:08
Użyj sprawdzonego pakietu HirenBootCd 15.2 do ściądnięcia ze strony:
Download Hiren’s BootCD 15.2 | HBCD Fan & Discussion Platform (http://www.hirensbootcd.org/download/)
Jest tam całe naręcze programów do odzyskiwania. Polecam najpierw zrobić obraz całej karty pamięci,
potem wyjąć kartę i pracować na tym obrazie - nie ma ryzyka, że coś się sknoci.