Zobacz pełną wersję : Canon 5d classic - włącznik szwankuje
Witam, zauważyłem ostanio że w moim 5d classic zaczyna szwankować włacznik aparatu. Mianowicie gdy aparat jest już właczony delikatne dotknięcie, szturchniecię, czy nawet zachaczenia o włącznik powoduje chwilowe wyłączanie aparatu, takie dosłowne migniecie ekranu. Czy wie ktoś jak to naprawić lub ile by kosztowała ew. wymiana tej częsci?
zapewne nikt nie wie, warto oddać sprzęt do serwisu, diagnoza i wycena bezpłatna, decyzja należy do właściciela czy naprawiać czy nie
Odkrec tylna pokrywe i posprawdzaj, czy wszystko w okolicy przelacznika podokrecane.Tam sie nie ma co zepsuc.
Zdecydowanie warto oddać do serwisu.
Odkrec tylna pokrywe i posprawdzaj, czy wszystko w okolicy przelacznika podokrecane.Tam sie nie ma co zepsuc.
Cała tylna pokrywa trzyma się sztywno, chociaż sam przełącznik miał luz, jak trochę poruszałem to jest dosłownie ledwo wyczuwalny. Generalnie dziwna sprawa bo opisane zjawisko występowało dosłownie przez dwa dni potem wszytko wróciło do normy, od ponad tygodnia ani razu aparat się nie wyłączył, a jestem już na to mocno wyczulony. Na pewno nie zaszkodzi tego sprawdzić w serwisie żeby potem coś nie wysiadło w najmniej odpowiednim momencie, mam nadzieję że nie będzie konieczności wymiany całej tylnej ścianki.