Zobacz pełną wersję : gdzie na długi majowy weekend?
jak pogoda dopisze grzechem będzie siedzieć w domu, macie jakieś ciekawe sprawdzone miejsca aby wybrać się tam z rodzinką, może coś pstryknąć na 2/3 dni..?
( ważne aby browar był blisko :-D)
mam na myśli nasz kraj..
pozdrawiam
macie jakieś ciekawe sprawdzone miejsca aby wybrać się tam z rodzinką, może coś pstryknąć na 2/3 dni..?
Mój plan na majówkę, niesprawdzone, nie wiem jak z rodzinką, ale do pstrykania jak najbardziej:
http://www.kielce.pl/album/thumbnails.php?album=5
witam! ... pytanie dotyczylo naszego kraju ale ja planuje wyjazd do Budapesztu ... był może ktoś z formu z aparatem i może polecić ciekawe miejsca? pozdrawiam
Nie będę jakoś szczególnie oryginalna :) Bukowina Tatrzańska i Tatry, jak co roku ;) Polecać nie trzeba ;)
witam! ... pytanie dotyczylo naszego kraju ale ja planuje wyjazd do Budapesztu ... był może ktoś z formu z aparatem i może polecić ciekawe miejsca? pozdrawiam
Nie bylem (tzn bylem ale przelotem i przejazdem - zwiedzilem lotnisko wieczorem i dworzec kolejowy za dnia i jeszcze ze dwa razy tylko samochodem przelatywalismy, i to bylo 8 lat temu = nie mialem aparatu), ale na billboardach w stolicy widzialem takie www:
http://www.wegry.info.pl/
A ja dlugi weekend spedze zapewne w pracy tlukac nadgodzinki :?
ja jade do Lwowa, może ktoś się wypowie na temat tego miasta
FOTOGRAF
07-04-2006, 19:50
ja jak narazie bede w weekend majowy jezdzil na rowerze po okolicach brodnicy i cykal fotki :-) no chyba ze znow sie wybiore do wawy
Kielce blisko, rzut beretem..
może i to dobry pomysł..
canis_lupus
07-04-2006, 20:53
Polecam, bardzo Ciekawe i ładne miasto. Warto zobaczyć.
w Polsce to Jura Krakowsko-Czestochowska jest godna polecenia, Ogrodzieniec i okolice no i Kłodzko jest bardzo ciekawe.
No prosze "Ziomal" na CB :)
W zeszłym roku spędziłem 5 dni w Budapeszcie - suuuper! Piękne miasto, czuje się zarówno ducha cesarstwa Austro Węgier, wpływów bałkańskich, tureckich, niemieckich ale i energię i dynamikę ludzi... Lubią tam nas - Polaków i życzliwie reagują na nasz język.. Mnóstwo tematów do fotografowania.. Ja najlepsze zdjęcia zrobiłem w dzielnicy uniwersyteckiej - tochę zaniedbanej, trochę na uboczu.. W ogóle lepszy jest Peszt, Buda taka trochę plastikowa.. Świetne metro (nie wolno fotografować, ale jakoś sobie radziłem :-) w ogóle nie warto po mieście poruszać się autem..
Nie pamętam w jakiej dzielnicy jest polska ambasada - ale też warto się tam wybrać.. XiX willowa zabudowa, małe parki, dużo zieleni..
Unikałem miejsc uczęszczanych przez turystów, lubię takie lokalne klimaty. Jest bezpiecznie, ludzie życzliwie i z uśmiechem reaguja na aparat, miasto świetnie zwiedza się piechotą...
Aha - starsi ludzie mówią po niemiecku, młodzi znaja angielski lepiej niz Polacy...
Świetna kuchnia, dobre kluby muzyczne. Niestety nie jest tanio. Ceny jak w Wiedniu... Praga i Berlin są tańsze.
Pozdrawiam
al
A ja pojadę w "szeroko rozumiane" góry świętokrzyskie. Raz, że to rejon piękny, dwa, że niezbyt męczący. No i są miejsca, gdzie na pewno nie będzie rozwrzeszczanych wycieczek. Dla mnie Tatry w sezonie to porażka.
Dla mnie Tatry w sezonie to porażka.
Ale nie zapominajcie ze o "rzut kamieniem" sa jeszcze Pienieny (Splyw Dunajcem, Zalew Czorsztyński, Czerwony Klasztor na Słowacji), Gorce (tez jest pieknie a duzo mniej turystów), Babia Góra (min. Orawski Park Etnograficzny). Ja pracuje 2 maja (urlop mam tydzien pozniej) i w dlugi wekeend wybieram sie własnie na Babia Góre.
A ja pojadę w "szeroko rozumiane" góry świętokrzyskie. Raz, że to rejon piękny, dwa, że niezbyt męczący. No i są miejsca, gdzie na pewno nie będzie rozwrzeszczanych wycieczek. Dla mnie Tatry w sezonie to porażka.
W Tatry jeździłem regularnie od najmłodzych lat i parę lat temu zrobiłem błąd i pojechałem w majowy weekend - tylu ludzi co tam było wtedy nie widziałem nigdy w wakacje... Porażka do kwadratu... Jedyny sensowny czas żeby jechać w Tatry to chyba wrzesień...
Ja ze znajomymi wybieram sie pofotkoac do krakowa na dlugi weekend :)
Budapeszt zdecydowanie warto odwiedzic. Przepiekne miasto, a wlasciwie dwa miasta, inne w dzien, calkowicie inne w nocy. Przepieknie oswietlone mosty. Polecam wizyte w parlamencie, czy goracych zrodlach niedaleko Heroes Ter. Ja bylem przez 10 dni na sylwestra 2004/2005, wrzuce jutro kilka fotek.
Routlaw, czyżbyś też tam się wybierał?
Ale nie zapominajcie ze o "rzut kamieniem" sa jeszcze Pienieny (Splyw Dunajcem, Zalew Czorsztyński, Czerwony Klasztor na Słowacji), Gorce (tez jest pieknie a duzo mniej turystów), Babia Góra (min. Orawski Park Etnograficzny). Ja pracuje 2 maja (urlop mam tydzien pozniej) i w dlugi wekeend wybieram sie własnie na Babia Góre.
Nie zapominam!!!
Ja kocham te okolice!!!
Tylko te tłumy.
Routlaw, czyżbyś też tam się wybierał?No nie ja do kotliny kłodzkiej się wybieram ale teraz odkryłem że jest ktoś na forum kto mieszka blisko(nielicząc Arkana). PS Fajne masz portrety w galeri, zazdroszcze
No nie ja do kotliny kłodzkiej się wybieram ale teraz odkryłem że jest ktoś na forum kto mieszka blisko(nielicząc Arkana). PS Fajne masz portrety w galeri, zazdroszcze
Dzięki:) Musimy sie kiedyś wszyscy na jakis plener umówić
Budapeszt zdecydowanie warto odwiedzic. Przepiekne miasto, a wlasciwie dwa miasta, inne w dzien, calkowicie inne w nocy. Przepieknie oswietlone mosty. Polecam wizyte w parlamencie, czy goracych zrodlach niedaleko Heroes Ter. Ja bylem przez 10 dni na sylwestra 2004/2005, wrzuce jutro kilka fotek.
:) ok czekam z niecierpliwoscia ...
Moze moje zdjecia zacheca kogos do wizyty w Budapeszcie :)
http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_yasin
Wszystkie robione z reki jeszcze za czasow S1 ale klimat miasta oddaja :)
Ja sie napewno jeszcze kiedys do Budapesztu wybiore, bo te miato jest przepiekne. Warszawa sie wogole "nie umywa", mieszkalem w Kopenhadze, tez jest piekna, bylem w Sztokholmie i Oslo, ale jednak Budapeszt ma taki specyficzny klimat i urok, a szczegolnie noca.
Dzięki:) Musimy sie kiedyś wszyscy na jakis plener umówićW jednym z ostatnich kilku warszawskich uczestniczyłem :) Może następnym razem się wybierzemy..
Jedyny sensowny czas żeby jechać w Tatry to chyba wrzesień...
W tym roku byłem pod koniec czerwca (tuż przed wakacjami) i w październiku.
I strzałem w dziesiątkę okazał się ten pierwszy termin.
Owsze było trochę ludzi ale nie było prawie wcale wycieczek. W październiku za to było pełno wrzeszczących wycieczek i śmieci po całym sezonie.
Majowy weekend to beda okolice Malej Fatry na Slowacji :D
a w tatry to jesien :D w tamtym roku poczatek wrzesnia i koniec pazdziernika (ostatnie dni przed zamknieciem szlakow na SLowacji) po prsotu przepieknie
a ja spedze ten ze wspaniale zapowiadajacy sie weekend w ksiazkach przy ostatnich powtorkach przed matura ;)
Ja w majowy weekend wybieram się na Mazury, a w szczególności do Parku Dzikich Zwierząt w Kadzidłowie. Był tam ktoś może?
Bylem w Kadzidlowie dwa lata temu.
To nie jest zwyczjne zoo. Jest tam sporo zwierzat z mozliwoscia bliskiego bezpiecznego kontaktu z nimi oraz robienia zdjec. Dzieci zazwyczaj sa zachwycone gdy moga poglaskac zwierzaka a takie mozliwosci sa :)
Z wypadow na dlugi weekend polecam Kotline Klodzka - raj dla wedrowcow z aparatem :)
Avadra_K
18-04-2006, 10:17
Ha, ja osobiście (zrestą jak co roku) zasuwam w Dolinę Prądniaka - Ojców, Maczuga Herkulesa, Grota Łokietka, Jaskinia Ciemna (za cholerę nie daje się tam strzelić fotki) poza tym caluśka dolina przepiekna, gorąco polecam miejsce do focenia przerewelacyjne.
Jak już będziesz w Dolinie Prądnika, to spróbuj powyglądać dużych czarnych ptaszysk - jest tam sporo ostatnimi czasy kruków.
To nie jest zwyczjne zoo. Jest tam sporo zwierzat z mozliwoscia bliskiego bezpiecznego kontaktu z nimi oraz robienia zdjec. Dzieci zazwyczaj sa zachwycone gdy moga poglaskac zwierzaka a takie mozliwosci sa
Czy to coś w rodzaju "Leśnego Parku Niespodzianek" w Ustroniu ?
ja dumam nad wypadem do parku ujście warty
to akurat blisko mnie, nigdy tam nie byłem
czy ktoś z Was tam już był i focił ? ew. jedzie niebawem ?
pozdrawiam
29.04 w Wolsztynie odbędzie się parada parowozów http://canon-board.info//showpost.php?p=160453&postcount=1
To nie jest zwyczjne zoo. Jest tam sporo zwierzat z mozliwoscia bliskiego bezpiecznego kontaktu z nimi oraz robienia zdjec. Dzieci zazwyczaj sa zachwycone gdy moga poglaskac zwierzaka a takie mozliwosci sa :)
Z wypadow na dlugi weekend polecam Kotline Klodzka - raj dla wedrowcow z aparatem :)
Ja wybieram sie pierwszy raz w Klodzka. Co warto zobaczyc?
NA pewno twierdze w Kłodzku - rozpoznasz w tym mieście ostatni odcinek 4 pancernych i psa. W samym Kłodzku jest parę atrakcyjnych miejsc do zwiedzenia okolica Kłodzka też wiele oferuje do zobaczenia.
W sobote o 5:59 mój pociąg dotrze do Kłodzka. Szukamy autobusu i jedziemy dalej 40km północny zachód do miejscowości Pasterka.
Jedyne co mnie martwi to pogoda
http://pogoda.onet.pl/0,877,miasto.html
Właśnie spojrzałem za okno i wierzyć się nie chce, że wczoraj było lato :(
Własnie się zastanawiam czy tam w ogóle jechać.. deszcz cały weekend temperatura do 9 stopni.. Żebym miał chociaż obudowe podwodną do aparatu...
No to chwalić się teraz Panowie swoimi łupami (Budapeszt, Kłodzko i inne...)
Było przez dwa dni Skalne Miasto w Czechach (a praktycznie to 2 skalne: Adrspach I Teplice).Wspaniałe miejsce do długich górskich wędrówek oraz ... wspaniały plener zdjęciowy. Od lat jest to jedno z naszych ulubionych rodzinnych miejsc weekendowych wypadów. Polecam każdemu :smile:
a Biebrza może być ?
Może być ... ale zaraz: _fotkami_ się pochwalcie :-)
Majowy weekend to beda okolice Malej Fatry na Slowacji :D
a w tatry to jesien :D w tamtym roku poczatek wrzesnia i koniec pazdziernika (ostatnie dni przed zamknieciem szlakow na SLowacji) po prsotu przepieknie
o o o .. i to są dobre kierunki. Polecam Słowację kolegom z południa kraju, Tatry to jasne ale to już b.b. do Słowackiego Raju !!! -> a tam, przełom Hornadu, rozhled, stupanki, Lodova Jaskine, kapitalne miejsca na fory tramping, a po nich słowacki Bazant !! i warkocze wędzonego sera POLECAM ! spokojnie i bez "stonki" , cisza, tanio!
http://www.slovenskyraj.sk/pl.html
warto
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=sLowacki+raj&btnG=Wyszukaj+w+Google&lr=
a tutaj buduje sie galeria z Malej Fatry (http://fotogalerie.pl/galeria/kaner19565)
pomimo braku rewelacyjnej pogody :)
A ja polecam TO MIEJSCE (http://www.my-tropical-islands.com/fotos/index-p.htm). IMHO całkiem fajne na weekendowy wypad (zwłaszcza z dziećmi). Pogoda gwarantowana ;-)
Zdjęciami się nie pochwalę. 30D po raz pierwszy w akcji w rękach amatora + zdecydowanie za wąskie na halę 50 f/1.8... Fotki do rodzinnego albumu!
Prosze bardzo :-)
http://fotogalerie.pl/galeria/gwozdzt20054
A byliscie na Podlasiu ?
ja wybieram się tutaj - www.augustow-logos.pl
Nie mogę się doczekać posamkowania ich dań regionalnych ! Kibiny , soczewiaki, kartacze nadchodzę a to już niedługo !! 5 dni w Augustowie !
Ach ! Zastanawiam się również nad rejsem statkiem który oferują .. Co myślicie o tym ?
Ja polecam Sandomierz - chociaż ostatnio coraz więcej turystów.
A wszystkiemu winny Ojciec Mateusz. :-)
Ja polecam Sandomierz - chociaż ostatnio coraz więcej turystów.
A wszystkiemu winny Ojciec Mateusz. :-)
Sandomierz to ładne miasto i okolice, ale jak w tv pokazują to tam tylko zabójstwa i kradzieże.
To fakt - ale ostatnio Ojciec Mateusz zaczął działać na terenie całego woj. Świętokrzyskiego.
I dobrze bo jeszcze ze 3 lata i brakło by mieszkańców bo część przeniosłaby się na tamten świat a reszta do pudła.