PDA

Zobacz pełną wersję : Canon 100-400/4,5-5,6 IS L przełącznik IS

Szyszon
18-03-2015, 22:59
Witajcie, wczoraj przełączyłem przełącznik stabilizacji z ON na OFF i biały przełącznik został mi ma palcu... Złamał się i odpadł. Oczywiście jak to ja - rozkręciłem ten fragment obudowy i wyjąłem resztę tego przycisku, która była wewnątrz (bałem się, żeby nic nie wpadło wgłąb obudowy, aczkolwiek jak się okazało nie ma takiej możliwości). Prawdopodobnie jest to kwestia uszkodzenia fabrycznego - śrubka za mocno wkręcona połamała plastykowy gwint tego białego suwaka i za którymś razem w końcu odpadło. W związku z tym - gdzie mógłbym dostać taką część? Pisałem na Żytnią, ale mnie zlali, bo nie sprowadzają części, nie chcą mi także tego wycenić "bo nie wyceniają bez oględzin"... Może wiecie gdzie mógłbym takie małe ustrojstwo zamówić? Wymiana zajmie 3 minuty, jednak potrzebna jest nowa część... Na Ebayu znalazłem tylko cały ten panel za 150$, co jest trochę kosmiczną ceną... Ktoś, coś?

zysk
18-03-2015, 23:09
Na Ebayu znalazłem tylko cały ten panel za 150$, co jest trochę kosmiczną ceną
To jest najtańsze rozwiązanie Twojego problemu .

salas
19-03-2015, 11:06
To nie jest najtansze rozwiazanie. Byc moze trafisz gdzies trupa na czesci i ktos Ci odsprzeda

jelcyk
26-03-2015, 09:35
Nie ma takich trupow...:cry: Szukaj na E-bayach US, UK,JAP, CA - moze tam cos sie trafi.

busz
26-03-2015, 10:33
A to nie może być byle jaki trup, byle miał przełącznik? No chyba, że koniecznie musi być biały wtedy jego cena rośnie. :D

Kolekcjoner
26-03-2015, 13:07
Może jednak warto wysłać do jakiegoś serwisu gdzie mają części. 150$ to sporo. Może naprawa wyjdzie taniej.

RobertON
26-03-2015, 16:55
... Ktoś, coś?

Może serwis w Berlinie...napisz do nich. Zapewne i tak będziesz musiał tam wysłać obiektyw, bo wątpię aby to sprzedali bez robocizny, ale co szkodzi zapytać.

Reparaturservice - Canon Deutschland (http://www.canon.de/support/consumer_products/services_locator/)

jelcyk
27-03-2015, 12:27
Jak masz wszystkie czesci, to po prostu je wszystkie posklejaj i bedzie dzialac lepiej niz nowy. Tylko klej dobierz taki, ktory ci to umozliwi ( a nie jakis butapren).