Zobacz pełną wersję : Zamiennik Grip BG-E11
Witalski forumowicze.
Noszę się z zamiarem zakupu zamiennika gripa do MKIII. Czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek kupił takowy , jeśli tak jakiej firmy.
Na oku mam Newell'a i Pixel'a Vertax. Różnica między nimi taka, że Pixel ma na tylnej ściance ON/OFF
Chciałem kupić oryginał jednakże Canon zrobił nie fajną opcję CashBacku i 800 zł nie dostałem :(
Będę wdzięczny za opinie :)
bajker83
02-03-2015, 12:45
Vertax E11 For Canon 5D Mark III Battery Grip--PIXEL ENTERPRISE LIMITED (http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=181)
świetnie wykonany, wszystko działa poprawnie ;)
Tak się ku niemu skłaniam jednakże wolałem zasięgnąć informacji przed zakupem :)
Z tych zamienników to faktycznie PIXEL najlepiej wykonany, chociaż to plastik. Oryginał jest lepiej wyważony i solidniejszy, bo wykonany z magnezu, tak jak Twoje body.
Ja swojego czasu szukając gripa do 6D kupiłem okazyjnie oryginał z drugiej ręki. Cena była przystępna, a różnił się jedynie od sklepowego brakiem opakowania :)
No niestety cena nowego jest z kosmosu a używanych brak. Canon stracił w moich oczach wybierając sklepy w których należy kupić aparat aby dostać 800 zł na kolejne zakupy. Przy cenie oryginały prawie 1300 zł, mogę sobie kupić takiego Pixela co roku (zakładając że padnie) i tak będę do przodu. Chciałoby się oryginał bo przy poprzednich 5tkach miałem oryginały jednak nie dam tyle zielonych.
No niestety cena nowego jest z kosmosu a używanych brak. Canon stracił w moich oczach wybierając sklepy w których należy kupić aparat aby dostać 800 zł na kolejne zakupy. Przy cenie oryginały prawie 1300 zł, mogę sobie kupić takiego Pixela co roku (zakładając że padnie) i tak będę do przodu. Chciałoby się oryginał bo przy poprzednich 5tkach miałem oryginały jednak nie dam tyle zielonych.
Kup oryginalny unikniesz rozczarowan. Moj pierwszy grip chinski z 60D po roku czasu zaczál wariowac siadla elektronika i nie mozna bylo zmienic ustawien w puszce. Drugi polecany przez forumowiczow byl niestabilny na gwincie mocujacym aparat i na stabilnym statywie hustal puszka. Obydwa wizualnie nienaganne kopie oryginalu. Teraz uzytkuje 6D z oryginalnym gripem moje problemy zniknely. Kupujac tanio kupujesz rowniez problemy... lecz ty musisz zdecydowac :)
Dobra decyzja, będziesz zadowolony :)
Wiem, poprzednie też tylko oryginały :)