Zobacz pełną wersję : Tokina at-x 24-70mm f/2.8 pro fx
No to ładnie sie zapowiada, będzie idealny kompan do 16-28/2,8. Ciekawe jaka będzie cena , poczekamy zobaczymy :)
Fotopolis â Tokina AT-X 24-70mm f/2.8 PRO FX (http://www.fotopolis.pl/n/20338/tokina-x-24-70mm-f28-pro-fx/)
Ciekawe jak wypadnie w konfrontacji z Tamronem.
Pozostaje dla mnie zagadką taki chłodny stosunek "rynku" do Tamrona 24-70.
A jak ma wypaść ? Na dzień dobry brak stabilizacji i "USM". Musi kosztować +- 2 tysiące, bo nikt się za nią nie obejrzy.
A jak ma wypaść ? Na dzień dobry brak stabilizacji i "USM". Musi kosztować +- 2 tysiące, bo nikt się za nią nie obejrzy.
Obiektywy f/2.8 w tym zakresie nie są tanie. Pomyślałem raczej, że ciut poniżej 3 tys. Kilo wagi w końcu...
Cena na poziomie używanych systemówek. A to jednak kundel jest jakby nie patrzeć.
Jak tokina nie flaruje jak w starych wersjach to może się przyjąć, bo jakość wykonania u nich to od dawna mocna strona.
Cena na poziomie używanych systemówek. A to jednak kundel jest jakby nie patrzeć.
Argument iście profesjonalny :D
Argument iście profesjonalny :D
To stwierdzenie faktu mało mające z profesjonalnością jakby na to nie patrzeć. Zresztą strasznie wyświechtane słowo to profesjonalny...
słowiczek
13-02-2015, 13:58
To stwierdzenie faktu mało mające z profesjonalnością jakby na to nie patrzeć. Zresztą strasznie wyświechtane słowo to profesjonalny...
podobnie jak określenie " kundel" w stosunku do obiektywów innych firm.
RobertON
20-02-2015, 00:16
Cena, cena nie jest zachęcająca.
A tym bardziej teraz, gdy się pokazał Canon 24-70/4L USM, który zbiera dobre recencje - pomimo "gorszego" światła.
Poczekamy zobaczymy, Tokina 16-28 cenowo aż tak źle nie wypada także i tu jest szansa.
Cena, cena nie jest zachęcająca.
A tym bardziej teraz, gdy się pokazał Canon 24-70/4L USM, który zbiera dobre recencje - pomimo "gorszego" światła.
Dla mnie 2,8 to juz ciemne szkło więc F4 to już kaplica :D