Zobacz pełną wersję : Co teraz oglądasz ciekawego w TV ?
Czasem wpadam na CB a userów :"zero" .
Może odpoczywają a może ogladają coś ciekawegow TV:
kabarety,film lub coś "na żywo" .
Czasem taka podpowiedź byłaby przydatna ,aby coś ciekawego zobaczyć /usłyszeć .
Teraz oglądam western na stopklatka:
Za kilka dolarów więcej.
Wykonawcy:
Clint Eastwood, Lee Van Cleef .
Te westerny to taki kicz,ale chętniej je oglądam niż filmy
z Van Dammem czy Lundgrenem ,a nawet terminatory już mi zbrzydły.
Filmy z lat 50-70 nie posługują się grafika komputerową ,
co jest zaleta ogromną .
Jak jedzie dyliżans,to dyliżans a nie animacja.
Nie mam TV w domu..
Brawo!!! ;) Też nie mam TV od kilkunastu lat już. Chociaż ostatnio ktoś mnie podchwytliwie zapytał na czym będę oglądać te 4K co to je będę kręcić Canonem 5d4? ;) ? Odpowiedziałem, że głównie o kręcenie chodzi, o oglądanie niech się już inni martwią :lol:
Przemek_PC
11-02-2015, 18:30
Nie miec TV to zaden wyczyn. Miec TV i nie ogladac to co innego :) A powaznie to zamiast TV projektor, ekran, dobre audio i ogladam to co chce bez tej papki reklamowo-informacyjno-serialowo-teleturniejowej.
Ja rozważam zakup TV w przyszłości, żeby było wygodnie gdzie film czy serial oglądnąć, jednak nie wiem czy zdecyduję się na wykupienie abonamentu. :) Na razie nie mam gdzie postawić, więc problem rozwiązuje się sam. :D
bez tej papki reklamowo-informacyjno-serialowo-teleturniejowej. Jeszcze by trzeba dodać -kabaretowej. Kiedyś lubiłem dobre kabarety, ale teraz nie mogę na nie patrzeć. Chyba o każdej porze na którymś z kanałów leci jakiś kabaret.
Za kilka dolarów więcej.
Toż to klasyk! Świetny film. Jeszcze lepszy jest "Dobry, zły i brzydki". No i arcydzieło "Pewnego razu na dzikim zachodzie".
No i arcydzieło "Pewnego razu na dzikim zachodzie".
Zgoda :lol: ,ale te filmy nie byłyby ta dobrze odbierane,gdyby nie nadzwyczajna,świetna,kiczowata,rewelacyjna muzyka Sergio Leone.
Znając filmy ,bardziej słucham teraz ścieżki dźwiękowej ,a płyta best of Sergio Leone stoi na początku .
Zgoda ,ale te filmy nie byłyby ta dobrze odbierane,gdyby nie nadzwyczajna,świetna,kiczowata,rewelacyjna muzyka Sergio Leone.
Kiczowate to jest disco polo. Muzyka z filmów Sergia Leone jest genialna. Szczególnie w filmie "Pewnego razu na dzikim zachodzie'. Chociaż końcowy motyw w filmie "The Good, the bad and the ugly" zawsze wywołuje ciarki na moich plecach :D
Przemek_PC
11-02-2015, 21:49
A to nie jest muzyka Morricone?
A to nie jest muzyka Morricone?
Oczywiście, że to Morricone.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hL-X53ze5O0
Jasne,że chlapnąłem :roll: .
Miało być : Best of Ennio Morricone,sorry a nie Sergio Leone.
Ja bym chętnie oglądnął film ,, Pieśń kata '' ale szukałem wielokrotnie i nigdzie nie mogę znaleźć w całości. Jeśli ktoś z koleżeństwa miałby jakieś namiary na ten film, byłbym wdzięczny.Z tego co wiem , była jedynie w Polsce emisja w telewizji publicznej .Przepraszam ze ciut nie w temacie :)
Ja bym chętnie oglądnął film ,, Pieśń kata
Poszukaj na chomikuj.pl
Bardzo ciekawy opis produkcji filmu: Pewnego razu na Dziki Zachodzie (http://film.org.pl/r/recenzje/rewolwerowe-kolysanki-sergio-leone-pewnego-razu-na-dzikim-zachodzie-56421/)
dreamstorm
12-02-2015, 00:34
Mam TV ale nie oglądam. Synowi tylko czasem jakąś bajkę włączymy, ale kiedy coś faktycznie oglądałem w TV to nie pamiętam. Z pół roku temu może...ale spoko marnuję życie na fejzbóq za to.
Też nie mam TV od kilkunastu lat już
Podziwiam za "twardośc" ,ja TV mało ogladam ,ale ogladam.
Ignoruję wszystkie szoły ,ale w kanałach : historia ,kultura,stopklatka ,rzadko sport a czasem w innych kanałach trafiaja się
rodzynki filmowe lub muzyczne i już warto ten TV mieć za tę frajdę raz na tydzień.
Np teraz :Lot nad kukułczym gniazdem.
Po co oglądać po raz kolejny ten sam film ?
pan.kolega
12-02-2015, 22:33
Za kilka dolarów więcej.
Wykonawcy:
Te westerny to taki kicz,...
Ten spaghetti western już był na cb. Mówiłem, że ten pociag się zatrzyma w Tucumcari.8-)
http://www.canon-board.info/co-to-jest-gdzie-to-jest-ctj-gtj-70/gtj-943-a-97171/index2.html
U mnie telewizór jest wyłaczony tylko kiedy nikogo nie ma w domu albo wszyscy śpia a poza tym 24 grudnia wieczorem/25 grudnia rano. (Ale jest właczony okolo północy 24 grudnia do ~2 rano.)
Podziwiam ludzi, którzy nie mają TV ! Naprawdę.
Ja w sumie jak mam czas to lubię oglądać dokumenty na Planet lub Focus + wszelkie "lotnicze" tematy, jak Katastrofa w przestworzach, albo Lotnisko w Dubaju ;)
W schizowizji oglądam tylko Puchar 6 Narodów:
14.02.2015 - Anglia vs Włochy Canal+ Family godz. 15.25,
- Irlandia vs Francja Canal+Family godz. 17.55.
15.02.2015 - Szkocja vs Walia Canal+ Family2 godz. 15.55.
Podziwiam ludzi, którzy nie mają TV ! Naprawdę.
To żaden wyczyn. :) oglądałam dużo TV jako nastolatek i podczas studiów, zaczęłam od tego odchodzić, bo zauważyłam jak dużo zabiera mi to czasu, który mogłabym dużo produktywniej spędzić. Czasem na prawdę ciężko było się od niego odkleić! W chwili obecnej brakuje mi TV tylko w sytuacjach jak jestem chora i nadaję się tylko do biernego przyjmowania rzeczywistości. Wtedy z pomocą przychodzi internet, za kilka zł mam kilkadziesiąt programów TV na kilka dni. W chwili obecnej nawet kanały discovery puszczają coraz gorszą papkę i ciężko tam znaleźć coś godnego uwagi.
Naprawdę, zaprawdę powiadam ;) nie żałuję braku kablówki w domu.
ja wolę emitowane tu seriale "Bitwa o Go" lub "Apeesce kontra Fulfrejm"; czekam na kolejny sezon
To żaden wyczyn. :)
Ja kilka lat nie miałem telewizora. "Kilka mieszkań temu" kupiłem jakiś kineskopowy 28", ale szlag go trafił podczas burzy i stwierdziłem, że prawie z niego nie korzystam - telewizji nie oglądałem w ogóle, raczej służył do oglądania filmów z innych nośników lub do grania.
Nowy telewizor i kablówkę sprawiłem sobie dopiero kiedy zauważyliśmy że dziecko (wtedy chyba około dwuletnie) chętniej posługuje się językiem angielskim niż polskim (np. podczas liczenia).
A przyczyną było to, że bajki oglądało z youtube... Tak, wiem - są tam też polskie bajki, ale prędzej czy później przeskoczy na coś angielskojęzycznego.
Dodatkowo chciałem zaoszczędzić lampę projektora, bo ten element ma dosyć krótką żywotność, a do tanich nie należy.
Sam oglądam telewizji bardzo mało - jakieś wiadomości czy cokolwiek "do spania", bo nawet jeśli coś sensownego się trafi, to nigdy o odpowiedniej porze.
Miałem ostatnio z kablówki zrezygnować, bo UPC mi chciało podnieść abonament, ale po wypowiedzeniu umowy dostałem znacznie korzystniejszą ofertę i jestem znów uwiązany na dwa lata... Ogólnie bez telewizji można żyć, bez neta gorzej :-)
(...) ale po wypowiedzeniu umowy dostałem znacznie korzystniejszą ofertę i jestem znów uwiązany na dwa lata... Ogólnie bez telewizji można żyć, bez neta gorzej :-)
To masz jak ja :mrgreen:
Za kilka dolarów więcej.
Wykonawcy:
Te westerny to taki kicz,ale chętniej je oglądam niż filmy
z Van Dammem czy Lundgrenem ,a nawet terminatory już mi zbrzydły.
Filmy z lat 50-70 nie posługują się grafika komputerową ,
co jest zaleta ogromną .
Jak jedzie dyliżans,to dyliżans a nie animacja.
drogi kolego, mz w tv dla normalnego faceta nie pozostało już prawie nic prócz sportu na żywo ponieważ cała reszta to papka dla ludzi nie mających jak zabić czasu. Czasami obejrzę jeszcz jakiś dobry film na tvp1 czy 2 ale tylko dlatego że nie jest przerywany reklamami. Poza tym dno i 3 metry mułu !!! Poziom wielkiej trójki (tvp tvn, polsat) jest po prostu żenujący: te wszystkie telenowele, fabularyzowane pseudodokumeny, wszelkiego rodzaju programy szukające talentów czy nawet stronnicze wiadomości czy tandetna publicystyka wzbudzają we mnie odruch wymiotny. Po prostu ż e n a d a !!! czasem jeszcze zobaczę jakiś ciekawy dokument np na planette+ ale wszytsko inne to szmira, nawet NG czy Discovery zeszły na psy, nie dość żę rekama pogania reklamę to tylko mamy tam aukcje w ciemno, renowacje hotrodów i poszukiwaczy złota..... ludzie, ile można ... powszechny dostęp do szybkiego neta już niedługo pochowa w grobie tv jaką znamy a ja z niekłamaną radością obejrze sobie jej pogrzeb :twisted:
Telewizji właściwie nie oglądam ale gdybym miał wymienić jakiś sensowny kanał to byłby to TVP Kultura. Z mojego punktu widzenia najbardziej potrzebna funkcja w TV to automatyczny "mute" na czas nadawania reklam, najlepiej z black screenem.
mz w tv dla normalnego faceta nie pozostało już prawie nic prócz sportu na żywo
Mam nadzieję ,ze nie masz na myśli skórki kopanej :roll:
--- Kolejny post ---
gdybym miał wymienić jakiś sensowny kanał to byłby to TVP Kultura
Tak,tytuł kanału myląca.
Można tak zobaczyć świetne filmy,mnie sie podobają produkcje japońskie,
strasznie trudno zrozumieć i samurajską kulturę .
--- Kolejny post ---
Poziom wielkiej trójki (tvp tvn, polsat) jest po prostu żenujący: te wszystkie telenowele, fabularyzowane pseudodokumeny, wszelkiego rodzaju programy szukające talentów czy nawet stronnicze wiadomości czy tandetna publicystyka wzbudzają we mnie odruch wymiotny. Po prostu ż e n a d a !!!
Mówimy co oglądać ,a nie czego nie oglądać.Łatwiej wymienić kilka programów godnych uwagi niż kilkadziesiąt adresowanych do czytaczy super expresu ,faktu i podobnych ( a jednak kupowanych) wydawnictw.
Mam nadzieję ,ze nie masz na myśli skórki kopanej :roll:
cóż, nie oglądam żadnej ligii a juz na pewno nie polskiej, (nawet nie wiem kto jest mistrzem) ale nie odmówię sobie jakichś ciekawych spotkach od 1/8 Ligii Mistrzów czy meczów końcowej fazy ME czy MŚ. Jednak głównie siatkówka i tenis, ręczną i F1 też nie pogardzę no i neiktóre konkurencje na IO ...
homesicalien
16-02-2015, 03:11
A ja pohejtuję trochę. Ostatnio uderzyło mnie co się stało z kanałami dokumentalnymi brytyjskimi. Animal planet to teraz ciągłe oglądanie kotków u weterynarza. Ni ch.. nie poznasz bliżej np. jakiegoś gatunku zwierząt choćbyś cały dzień poświęcił. W Discovery jakieś bzdurne tasiemce o tym jak jacyś marni telewizyjni celebryci przerabiają stare auta. A najlepsze są programy na kanale History: "wojny magazynowe", "królowie lombardu".
Dla mnie tv to głównie tenis live, parę innych dyscyplin i czasem newsy. Reszta traci na jakości. Z małymi wyjątkami.
Ja ostatnio ogladalem mecz Polska-Katar. W ciagu tygodnia u nas nikt nic nie oglada w TV (rodzina 2+2). W weekend (piatek wieczorem) syn sie uaktywnia. W niedziele przy poranej kawie obejzymy jakis film.
Drugi telewizor nawet nie jest podlaczony do anteny, sluzy do ogladania filmow. Co rocznie mamy calkowita przerwe od TV (2 do 4 tygodni), zanim ktos sie zorientuje ze trzeba znow wykupic abonament.
Pewnie TV moglby dla nas nie istniec, ale z drugiej strony filmy ogladamy wiekszosci z plyt, wiec pewnie dlatego tak latwo z niego zrezygnowac.
Coz z tego ze TV nie pozera nam czasu, jak robi to net i to jeszcze w wiekszym stopniu :(
jak miałem kablówkę to oglądałem dwa fajne kanały;
"ale kino" i "wojna i pokój"
na obu były dobre filmy
i czasem "łowców mitów" na czymś tam
więcej dobrych kanałów nie pamiętam
ekran TV mam w domu, podpiety do komputerka multimedialnego (jako ze wole swojegu Linuksa, od wszelkich embeddow). ma to ten mankament, ze nie potrafi wiekszosci plyt BD odtworzyc (kwestia o ile wiem licencji na kodeki) ale najczesciej i tak profilaktycznie w stacji roboczej ripuje, wtedy przynajmniej obejrze film za ktory zaplacilem, a nie stek intro i reklam (z przewaga reklam) ;)
telewizji podpietej nie mam. akurat holenderskie stacje sa nudne jak flaki z olejem, a na dodatek kablowki wycinaja programy niemieckojezyczne (ZDF, ARD, WDR, BR, ...) i anglojezyczne BBC, jedyne dla ktorych wartoby miec podpiety kabel, ze wzgledu na wartosciowe programy dokumentalne...
z rzeczy ktore ogladam - przedwczoraj dotarla poczta paczka z 4-tym sezonem Game of Thrones, wiec jeszcze na jakies 3 dni wystarczy ;) potem bede doganial Wolf Hall ( Wolf Hall (TV Mini-Series 2015) - IMDb (http://www.imdb.com/title/tt3556920/?ref_=fn_al_tt_1) ) a potem chyba nie mam nic w backlogu. mam duzy backlog ksiazek do obrocenia, a i kilka pozycji czekajacych na zakup...
w sumie jak ktoś lubi być na bierzaco z filmem to polecam cda
często nawet w dobrej jakości
polecam cda
często nawet w dobrej jakości
najlepszy portal z filmami online - oto realny powód dla którego warto jeszcze kupić jakiegoś 55-calowego leda z netem, do tego sport na żywo w HD i gra na konsoli z dorastającymi synami :twisted: ... a Braunowi, Miszczakowi czy Terentiewowej mówimy -OUT !!! .....
najlepszy portal z filmami online - oto realny powód dla którego warto jeszcze kupić jakiegoś 55-calowego leda z netem
480p na 55 calach? Poważnie?...
pan.kolega
16-02-2015, 12:12
[QUOTE=akustyk;1267740]przedwczoraj dotarla poczta paczka z 4-tym sezonem Game of Thrones, wiec jeszcze na jakies 3 dni wystarczy ;) [QUOTE]
No jesli lubisz takie produkty jak Game of Thrones to chyba masz co ogladać. Ja widzę takich mnóstwo gdzie ganiaja sie goście z mieczami w długich płaszczach. Poza tym dużo filmów o agentach FBI i narkotykach z długimi scenami mordobicia i gonitw.
Ale najstraszniejsze jest to, że wszystko jest jednakowe dla miliardów ludzi, bez względu na to gdzie. Ja bym raczej obejrzał jakiś dobry film północnokoreański albo kubański :p Niestety niewiele zakątków niezależnych sie już ostało na swiecie....:cry:
Przemek_PC
16-02-2015, 12:12
Zalezy z ilu metrow sie oglada :)
HOC na cda.pl oglądałem w 720p
Ja bym raczej obejrzał jakiś dobry film północnokoreański albo kubański :p Niestety niewiele zakątków niezależnych sie już ostało na swiecie....:cry:
Ponoć na Kubie kino ma się nieźle, natchnąłeś mnie do zbadania tematu.
iplex.pl; kinoplex.pl tutaj można znaleźć coś fajnego(nieamerykańskiego)
jeśli szukacie nowych wyzwań filmowych to polecam ambitniejsze produkcje z Bollywood które pod każdym względem (fabuła, realizacja, rozmach, aktorstwo itd.) biją na głowę shit który serwuje nam polska TV, niedalej jak przedwczoraj oglądałem "My name is Khan" - szczerze polecam ... a kto nie oglądał "Slumdoga" również koniecznie powinien go obejrzeć ..... oba dostępne na cda .... :-)
--- Kolejny post ---
480p na 55 calach? Poważnie?...
na cda jest wiele filmów w 720 i 1080, chcesz linki ?? ......
Kiedyś w tv można było od czasu do czasu obejrzeć coś na discovery ale teraz zeszli na psy. Jedyne co oglądam to Top Gear i Wojciecha Cejrowskiego. Wlaczam czasem tv i jak leci to obejrze, jak nie to wyłączam.
Kolekcjoner
17-02-2015, 01:06
jeśli szukacie nowych wyzwań filmowych to polecam ambitniejsze produkcje z Bollywood które pod każdym względem (fabuła, realizacja, rozmach, aktorstwo itd.) biją na głowę shit który serwuje nam polska TV, niedalej jak przedwczoraj oglądałem "My name is Khan" - szczerze polecam ... a kto nie oglądał "Slumdoga" również koniecznie powinien go obejrzeć ..... oba dostępne na cda .... :-)
Bollywood powiadasz bije shit który serwuje nam polska TV - Kieślowskiego i Kurosawę też :lol:.
jeśli szukacie nowych wyzwań filmowych to polecam ambitniejsze produkcje z Bollywood które pod każdym względem (fabuła, realizacja, rozmach, aktorstwo itd.) biją na głowę shit który serwuje nam polska TV
Bollywood powiadasz bije shit który serwuje nam polska TV - Kieślowskiego i Kurosawę też .
A jak czesto polska TV pokazuje te filmy? I ile razy mozna je ogladac?
Przy tylu filmach kreconych w Bollywood jest tez duzo kolorowej sieczki, podobnie jak w produkcjach Hollywood. Kazdy znajdzie cos dla siebie :)
Odkad w samolotach jest dostepne po 200 filmow, tez czasami ogladam hinduskie produkcje i milo mnie zaskoczyly.
niedalej jak przedwczoraj oglądałem "My name is Khan" - szczerze polecam ...
Ja tez, bardzo dobry film.
a kto nie oglądał "Slumdoga" również koniecznie powinien go obejrzeć .....
...a sa tacy ;). Swego czasu byl bardzo popularny
na cda jest wiele filmów w 720 i 1080, chcesz linki ?? ......
Ja bym poprosil, jak nie mozna tutaj to na priv. Ten cda to oficjanly/platny serwis, czy pirat jak kinoman?
Jak ktos nie ma problemu z angielskim (i problemow z copyright ;)) to moze skozystac z youku. Tam mozna obejzec kazdy film.
Nazywanie Slamdoga czy Kahna(wtf??) kinem Bollywood jest (krzywdzącym) nadużyciem.
Bollywood powiadasz bije shit który serwuje nam polska TV - Kieślowskiego i Kurosawę też :lol:.
pisząc o 'polskim shicie w TV' mam mam myśli głównie tę bezwartościową papkę serwowaną w popołudniowej ramówce w postaci kretyńskich telenowel i fabularyzowanych dokumentów granych przez totalnych amatorów i amatorsko też filmowanych. Zresztą uważam że złota era polskich seriali tv upadła wraz z upadkiem komuny. Dziś tylko możemy pomarzyć o takich serialach jak "Dom", "Chłopi", "Janosik" czy "Czarne chmury" a godne uwagi seriale powstałe po 89 roku można policzyć na palcach jednej reki... Zresztą pomijając juz to, dziś byłby spory problem z odtwórcami głównych ról bo nie mamy "aktorów charakterystycznych"; może i ta młodzież ma jakiś talent ale wszyscy oni to albo cycusie picusie glancusie rodem z siłowni albo laseczki które ciężko od siebie odróżnić. W kwesti filmów jest ciut lepiej ale tu znowu to samo, na palcach jednej ręki można policzyć reżyserów którzy potrafią stworzyć naprawdę dobry film (np Smarzowski) .....
--- Kolejny post ---
Ten cda to oficjanly/platny serwis, czy pirat jak kinoman?
Jak ktos nie ma problemu z angielskim (i problemow z copyright ;)) to moze skozystac z youku. Tam mozna obejzec kazdy film.
tak szczerze to nie mam pojęcia, raczej pirat ale niczego nie ściągasz tylko oglądasz online więc to chyba nie jest niezgodne z prawem. W każdym razie jest bardzo dużo filmów w hd zarówno w 720p jak i 1080i i w naprawdę dobrej jakości czasami z tak wysokim bitrate'm że moje 20 MB łącze nie nadąża ......
--- Kolejny post ---
Nazywanie Slamdoga czy Kahna(wtf??) kinem Bollywood jest (krzywdzącym) nadużyciem.
Slumdog i Khan to bollywodzkie produkcje choć z bollywoodziej extraklasy .......
No jesli lubisz takie produkty jak Game of Thrones to chyba masz co ogladać. Ja widzę takich mnóstwo gdzie ganiaja sie goście z mieczami w długich płaszczach. Poza tym dużo filmów o agentach FBI i narkotykach z długimi scenami mordobicia i gonitw.
jednak za mocno ekstrapolujesz. z faktu, ze z checia te 2 razy w roku obejrze sezon Game of Thrones dosc daleko jeszcze do wniosku, ze lykam cokolwiek, byle sie kroili mieczami badz zabili go i uciel 5 razy ;)
Ale najstraszniejsze jest to, że wszystko jest jednakowe dla miliardów ludzi, bez względu na to gdzie. Ja bym raczej obejrzał jakiś dobry film północnokoreański albo kubański :p Niestety niewiele zakątków niezależnych sie już ostało na swiecie....:cry:
mnie w zasadzie dynda ten aspekt tematu, bo jak mi sie cos podoba, to mi sie podoba po prostu, nie interesuje mnie tegoz popularnosc. natomiast ogolnie tez nie jestem fanem masowych produkcji Hollywood i chetniej ogladam kino europejskie, ktore pozwala widzowi nie wylaczac mozgu. ostatnio mam na tapecie Skandynawie, z akcentem na Norwegie. z filmow, ktore obejrzalem bardzo mi sie podobaly:
Obywatel roku (2014) - Filmweb (http://www.filmweb.pl/film/Obywatel+roku-2014-684846)
Pod dnem (2013) - Filmweb (http://www.filmweb.pl/film/Pod+dnem-2013-654977)
Kochanek krĂłlowej (2012) - Filmweb (http://www.filmweb.pl/film/Kochanek+kr%C3%B3lowej-2012-508839)
Instynkt wilka - Gorzkie kwiaty (2007) - Filmweb (http://www.filmweb.pl/film/Instynkt+wilka+-+Gorzkie+kwiaty-2007-404013) (i inne z tej serii)
PodrĂłżuję sam (2011) - Filmweb (http://www.filmweb.pl/film/Podr%C3%B3%C5%BCuj%C4%99+sam-2011-571123)
tego typu tytulow trzeba oczywiscie szukac samodzielnie i najczesciej dostepnosc jest kiepska (czasem biblioteka, czesciej po prostu torrenty). niestety poki co szanse na zmiane sytuacji sa male, bo nie ma Spotify dla kinematografii, wiec dzialkie kontroluja wielkie wytwornie zainteresowane gonieniem kasowych hitow w plastikowych pudelkach :(
Obywatel roku (2014) - Filmweb
Dobry film. Również polecam.
Niedawno oglądałem norweski:Śniegi wojny.
Piloci niemieccy i angielscy z rozbitych samolotów muszą wspólnie ....
Mnie sie podobał.
Ja zaś dzisiaj rano spędziłem godzinę w poczekalni serwisu samochodowego i wysłuchałem (nie oglądałem, bo siedziałem tyłem) całego odcinka "Klanu". Intensywne przeżycie. Żaden Slamdog się nie umywa.
słowiczek
24-02-2015, 22:08
Nie mam TV w domu..
A ja mam. Oglądam go codziennie. Czasem nawet go włączę. Lubię programy Cejrowskiego, Wajraka...takie tam.
RobertON
24-02-2015, 22:15
A ja mam. Oglądam go codziennie. Czasem nawet go włączę
Zapisałem, świetny tekst :)
słowiczek
24-02-2015, 22:36
Kiedyś pamiętam, ktoś zapytał mnie czy patrzyłem, co było w telewizji. No, patrzyłem. Musiałem go rozkręcić, bo grać nie chciał, a był to stary, lampowy ametyst. Zawsze się zastanawiałem po kiego czorta są trzy przyciski do zmiany kanałów, jak były tylko dwa programy... Szybko się nauczyłem którymi cewkami kręcić, aby obraz był równy, lub w ogóle był. Jeszcze szybciej nauczyłem się gdzie nie trzeba wkładać rąk i śrubokrętów. Raz poparzyłem się lampą i raz kopnęło mnie wysokie napięcie. Niedługo później kupiłem zenita et. Bezpośrednio związku nie widzę, ale gdy go kupowałem na ruskim rynku, przypomniał mi się telewizor...
Lubię programy Cejrowskiego, Wajraka...takie tam.
Wajrak to ten od filmów o zwierzętach Polski ?
słowiczek
24-02-2015, 22:54
Wajrak to ten od filmów o zwierzętach Polski ?
Dokładnie. Zresztą też fotograf.
Może ponad rok temu widziałem kilka jego filmów .Jeden był o chomiku polskim, coś ok 0,5 kg,drugi o jakimś wężu ponad 2 m gdzieś chyba zamieszkujący korony drzew, okolice Bieszczad.i jeszcze jeden o ptaszku wielkości wróbla który złapane myszy,itp, nabijał na krzaki z dość długimi cierniami i dopiero wtedy żywił się nimi.Ale nazwy już nie pamiętam. Ciekawa seria filmów,z chęcią bym więcej zobaczył.
słowiczek
24-02-2015, 23:19
Ten ptak to srokosz i sadysta z niego niezły. A ten o krukowatych w mieście widziałeś?
--- Kolejny post ---
Polecam też Sagę prastarej puszczy, chyba na tvp kultura leci w niedzielę.
Niestety,już jakoś nie trafiłem na więcej filmów jego autorstwa .Tak , to był film o srokoszu, ciekawy sposób zaspakajania głodu przez tego ptasza :mrgreen: Niezły z niego ptaszek :)
słowiczek
24-02-2015, 23:26
Dzierzby zresztą wcale nie odstają zachowaniem;)
Dzierzby zresztą wcale nie odstają zachowaniem;)
Jesteś z zamiłowania ornitologiem czy to Twa praca, bo dużo wiesz na temat życia skrzydlatych ?
słowiczek
24-02-2015, 23:37
Jesteś z zamiłowania ornitologiem czy to Twa praca, bo dużo wiesz na temat życia skrzydlatych ?
Moja praca nie ma nic wspólnego z ornitologią, nad czym ubolewam, pracuję jako spawacz. Bardziej przyrodnikiem, niż ornitologiem jestem z zamiłowania. Po prostu w centrum dużego miasta bym umarł:D. Wiedza? Czytam i obserwuję. Czasem robię zdjęcia. Czasem mi wyjdą:D.
Szukaj w sieci cyklu pt "Z Wajrakiem wśród zwierząt"
"Saga Prastarej Puszczy" to jedne z lepszych filmów przyrodniczych w ogóle. Podoba mi się w nich ta fantazyjna fabularyzacja. Ostatni odcinek jest interesujący, bo autorzy pokazują technologię tworzenia tych filmów.
Pod wpływem filmu Wajraka o pluszczu, szukałem tego ptaka i udało mi się zrobić kilka zdjęć w Dolinie Kościeliskiej i w Olczysku, bez specjalnej zasiadki, po prostu na celowym spacerze.
Srokosza zaliczają do dzierzb.
słowiczek
25-02-2015, 16:02
Srokosza zaliczają do dzierzb.
Zgadza się. Sadyzm jest u nich rodzinny :twisted:
Świetna komedia na 2.
Gang Dzikich Wieprzy
Teraz leci na TV Kultura koncert
Jeff Beck
TV KULTURA :REJS właśnie się zaczyna.
Pytanie : ile razy można to oglądać ?
Na pewno wiele razy,
teraz obejrzę ponownie :lol: .
(...) Zawsze się zastanawiałem po kiego czorta są trzy przyciski do zmiany kanałów, jak były tylko dwa programy...
Bo np. jak się mieszkało na południu Polski to dało radę złapać Czechów! :)
ano, pravde rikate!
słowiczek
07-03-2015, 22:28
Miałem jakieś 200-300 metrów do nadajnika, ale mieszkam w centralnej, więc dla komfortu ustawiłem sobie dwie dwójki. Odbierały na kawałku kabla z aluminiowym widelcem na końcu. Jedynka też była, ale tu musiałem dipola zrobić. Kiedyś były patenty na wszystko, a ponieważ nie było zabawek, to za dzieciaka robiło się takie rzeczy :).
Golderka
11-03-2015, 15:40
Wikingów :)
inotecht
13-03-2015, 16:29
ja lubię te wojny magazynowe co lecą na Puls, a tak to tylko wiadomości :D
Przemek_PC
14-03-2015, 10:57
Przestan ogladac wiadomosci, bedziesz zdrowszy. Nie ogladam od dwoch lat i nie czuje sie z tego powodu zle. No bo jaki JA mam wplyw na to czy walki trwaja tu czy tam albo jaki wplyw na moje zycie ma fakt, ze samolot sie gdzies rozbil. Ile tematow w wiadomosciach ma poztywny wydzwiek? Czy po obejrzeniu wiadomosci masz dobry nastroj jak po dobrym filmie, dobrej muzyce czy dobrym seksie? Nie sadze. Wiadomosci cie strasza, stresuja, powoduja ze jestes zdenerwowany lub noz ci sie w kieszeni otwiera. Po co to ogladac? Czytam jedynie miejski portal informacyjny.
W "nieoglądaniu" wiadomości ważniejsze wydaje mi się to, że nie ogłupia to w tym momencie człowieka. W obecnych czasach ciężko znaleźć jakieś w miarę wiarygodne źródło informacji, które by nie ukierunkowało człowieka w kwestiach politycznych jak i ogólnospołecznych. Dosyć często próbują człowiekowi wmówić pewne kwestie w sprytny sposób robiąc z głowy sieczkę, tak się niestety dzieje ze starszymi osobami. Na szczęście my młodzi (tak licząć od 25 w górę) jesteśmy w pewien sposób uodpornieni na to całe gó**** które płynie z kabla antenowego i wiemy żeby podchodzić do tego wszystkiego z dystansem.
pan.kolega
14-03-2015, 20:27
Nie wiem czy wiek ma coś do rzeczy, bo ja widzę naiwnych starych i naiwnych młodych a na głupie tryndy chyba jednak bardziej się nabiera młodzież.:lol:
Ale, faktem jest wielka zmiana w mediach, a szczególnie wiadomościach, która dokonała się w ciagu ostatnich lat, gdzieś od czasu pierwszej wojny z Irakiem. Kiedyś w CNN np. leciały wiadomości, nawet w niedziele z całego świata na różne tematy. Teraz to jest zlikwidowane a wiadomości ograniczone sa tylko do jednego najwyżej trzech głównych tematów, wałkowanych godzinami na okragło, z czego jeden jest niezmiennie o terrorystach islamistach, drugi to jakaś bieżaca wyselekcjonowana katastrofa badź strzelanina, a trzeci to może być pogoda. Reszta to kronika kryminalna.
Większość ludności oglada i tak tylko wiadomości lokalne z których połowa to sport, w tym z lokalnych szkół. Czyli w sumie dowiadujemy się, że jutro grozi ćwierć cala śniegu, okrutni dżihadyści znowu poderżnęli komuś gardło, i high school baptystów wygrał z high scoolem katolików 27 do 11.
Jakichkolwiek obrazków i wydarzeń spoza Bliskiego Wschodu i nie dotycacych katastrof lub pogody jest ZERO.
Włączyłem dziś telemagazyn, zobaczyłem, że tvn znów puszcza "mamy cię" myślałem, że powtórki, okazało się, że nowa seria, nie dałem rady po 5 minutach. Jednak mogę wytrzymać dłużej tylko oglądając mecz, wiadomości lub 1z10. ;)
Teraz
TV KULTURA
Koncert
Rolling Stones in Texas
Przestałem oglądać wiadomości parę dobrych lat temu. Byłem w małym miasteczku w Niemczech przez dwa tygodnie. Nie znam niemieckiego, więc nic nie rozumiałem z telewizora, a w hotelu nie było stacji ogólnoświatowych, angielskojęzycznych. Okazało się, że ten bełkot do niczego nie jest mi potrzebny i tak już zostało. Mam telewizor, ale wybieram z niego to, co chciałbym obejrzeć, na przykład dzisiaj na Kulturze film Wernera Herzoga "Grizzly Man".
A już zupełnie do mnie nie przemawiają tzw. kanały informacyjne - jakieś Info24 czy coś. Czasem widzę to w poczekalniach (np. serwisu samochodu czy na lotnisku) i zachodzę w głowę, jak można coś takiego znieść dłużej niż 6 minut i 66 sekund.
też nie mam tv i wcale mi tego nie brakuje, czasem jak spoglądam u rodziców to zdecydowanie wiem, że nie ma się co ogłupiać tymi programami... ;p
trothlik
23-03-2015, 00:03
też nie mam tv i wcale mi tego nie brakuje, czasem jak spoglądam u rodziców to zdecydowanie wiem, że nie ma się co ogłupiać tymi programami... ;p
Jak to kiedyś Smoleń mówił: "Nie oglądaj telewizji bo będziesz miała w głowie glizdy". Aktualne po dziś dzień. Ja telewizorni, czy też według Laskowika "telelewizny" w ogóle nie oglądam. Po kiego się truć? Wartościowych programów zero.
IMHO:
deklaracje nieglądania TV są na pokaz.
Nie wierzę ,aby kilkuosobwa rodzina ,w tym dzieci nie ogladały TV.
Ignoruję wszystkie szoły,
ale na stopkatka,focus czy kultura pojawiają sie świetne filmy z gatunku:TROCHĘ KULTURY.
I wolę je obejrzeć w nocy w spokoju ,
a nie w kinie pośród sapiących i pierdzacych współoglądzaczy
trothlik
23-03-2015, 00:37
IMHO:
A kto pisze że cała rodzina w tym dzieci nie oglądają telewizorni?
Ja nie oglądam. A z resztą rodziny bywa różnie
Wczoraj ogladalem na Discovery program o gosciu ktory tropi "potwory" wodna. Formula rodem z "Faktu". :(
IMHO:
to jak napisze, ze w sumie nawet nie mam kabla TV podpietego (wiec nie mam fizycznej mozliwosci ogladania programu TV) to tez bedzie na pokaz??? bo nie mam...
osobiscie z programow nadawanych na zywo ogladam wylacznie sporty: hokej, F1, a w sezonie letnim od czasu do czasu kolarstwo (dla widoczkow). i na tym moj wybor audycji typu "wlaczyc i gapic sie w to co puszczono" sie konczy.
sporadycznie w robocie puszczam sobie tez w tle takie rzeczy jak dokumenty BBC albo np kolejny odcinek QI.
a pod ekran TV w domu mam de facto podpiety komputerek z duzym dyskiem. i z tego korzystam, zeby ogladac filmy czy seriale. jesli nachodzi mnie ochota na cos wartosciowego - mam troche nieobejrzanych (lub obejrzanych dawno temu)
dokumentow na dysku, piracki youtube tez pozwala bardzo duzo dokumentow znalezc :(
w kazdym wypadku wybor tego co ogladam jest swiadomy i tryb "trzepania po kanalach, zeby cos wybrac" jest mi nieznany.
reszta rodziny: zona z corka korzystaja z Netfliksa, mala oprocz tego slepi na tablecie w filmiki z Minecrafta na tablecie :) w jej przypadku mozna to podciagnac pod "tryb zombie" czyli gapienie sie dla gapienia ;)
Ignoruję wszystkie szoły,
ale na stopkatka,focus czy kultura pojawiają sie świetne filmy z gatunku:TROCHĘ KULTURY.
I wolę je obejrzeć w nocy w spokoju ,
rowniez wole obejrzec w spokoju w domu. tylko ze lubie samodzielnie wybrac to co ogladam, a nie miec cos z gory wybranego i jeszcze grubo nadzianego reklamami.
pan.kolega
23-03-2015, 11:27
Żeby obejrzeć dobry film science fiction trzeba sięgnac wstecz. Właśnie nagrałem sobie z TCM na dysk film z 1962r. "The brain that wouldn't die." Kiedyś go może obejrzę. Zapowiada sie interesująco. Gość uciął głowę swojej kobiecie i szuka ciała do którego ją przyszyć.
Chociaż dzisiaj też zdarzają się ambitne filmy np. "The human centipede".
Film będzie za 30 minut na:ATM Rozrywka.
Dlaczego mężczyźni nie słuchają, a kobiety nie potrafią czytać map
Na podstawie świetnej książki:
Why Men Don't Listen and Women Can't Read Maps: How We're Different and What to Do About It
Jeśli film jest tylko w połowie tak dobry jak książka:polecam.
Książka była: śmieszna,ciekawa,interesujaca i przemyciła w treści
dziesiatki wartościowych informacji na temat:
Dlaczego mężczyźni nie słuchają, a kobiety nie potrafią czytać map
no i okolicznych :mrgreen: .
Czyli : jak sobie z tym poradzić ,bez wojny domowej.
a czy ten atm przerywa filmy reklamami ?
Tak niestety sa,bo to jest platforma DVB-T ,jeśli mogę ignorować reklamy bo robię coś innego,
np przeglądam CB ,to mi nie przeszkadzają.Jeśli przeszkadzają :nagrywam na pendrive
i oglądam bez reklam w innym czasie.
to dziękuję, postoję ...
Jest przerwa.Moje wrażenie.
Film tylko ślizga się po zawartości książki i inie oddaje jej klimatu/przykładów.
Zamiast stać:
Przeczytaj tę książkę ,jest dużo bardziej wartościowa .
Szczerze polecam :!: .
The walking dead - 6 sezonow w sumie.
Dobry serial.
The walking dead - 6 sezonow w sumie.
Dobry serial.
Seriali w zasadzie nie oglądam bo szkoda mi czasu. Wyjątek zrobiłem ostatnio dla trzyodcinkowego The Driver. Do zobaczenia na TVP Kultura.
Seriali w zasadzie nie oglądam bo szkoda mi czasu. Wyjątek zrobiłem ostatnio dla trzyodcinkowego The Driver. Do zobaczenia na TVP Kultura.
Ja w zasadzie "swiadomie" (czyli nie bedac dzieckiem), ogladalem jedynie the walking dead i house md. Taki to ze mnie potwor serialowy.
Ogolnie TV w sumie nie ogladam. Czasem jakis film (raz na 6mc).
Youtube rzadzi i wiadome serwisy hostujace nowosci.
Bardzo,bardzo przyzwoity kryminał w Polsacie(rzadkość)
22 kule(2010)
L'immortel
mariusz231
06-05-2015, 07:13
Sensacje XX na TVP1.
Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
Sensacje XX na TVP1.
To juz jest jak "Kevin sam w domu" w Boze Narodzenie. Szkoda ze na Sensacje autor polozyl wiekszy nacisk
chłopaki z baraków
niezły ubaw
Teraz leci klasyk na TV Kultura:
Łowca jeleni
Ja wprawdzie nie w TV, al;e wczoraj obejrzalem Obywatela - Stuhra. Film skrytykowany, a mnie sie podobal. Nie zawsze trzeba polegac na opini krytykow. :)
TV PUlS
KIcz,kicz ,ale jak zwykle doskonały
zrobiony przez tandem :Rodriguez+Tarantino.
Wspaniałe Stulecie :oops:
Aktualnie TVP1 powtarza całą serię.
Oglądam głównie z zachwytu do sposobu oświetlenia, ostrości obrazu, kolorów itd. itd.
Moim zdaniem jakościowo film zrobiony na wysokim poziomie (poza efektami specjalnymi robionymi na komputerze. To im wyszło na poziomie Atari).
Od jakiegoś czasu zamiast delektować się treścią filmów to obserwuję jak co jest oświetlone :mrgreen:
patrycjusz7
15-07-2015, 11:24
ja ostatnio wkręciłem się w serial the messengers - dość dobry, a wcześniej to był 101 ale wakacje przyszły i wszystko się skonczyło :(
z ciekawych seriali, ogladalem ostatnio szwedzki Akta Manniskor (Prawdziwi (Serial TV 2012- ) - Filmweb (http://www.filmweb.pl/serial/Prawdziwi-2012-645284))
anglojezyczna adaptacje mozna aktualnie ogladac na Channel 4: Humans - All 4 (http://www.channel4.com/programmes/humans)
przy czym nie wiem jak angielska, szwedzki oryginal jest dobry, moge polecic.
inny znakomity serial, ktory spokojnie moge polecic: Les Revenants (Les Revenants (Serial TV 2012- ) - Filmweb (http://www.filmweb.pl/serial/Les+Revenants-2012-673273))
no i w normalnym jezyku: Wolf Hall (Wolf Hall (Serial TV 2015- ) - Filmweb (http://www.filmweb.pl/serial/Wolf+Hall-2015-713309)), chociaz to moze nie byc dla kazdego widza...