PDA

Zobacz pełną wersję : Canon 600D - Awaria

August
20-01-2015, 00:25
Witam forumowiczów.
Mam problem z niedawno zakupionym aparatem, mianowicie zdarza się że po włączeniu aparatu na ekranie nastaw oraz podczas LV pozostają widoczne niektóre ikony (nie powinny być widoczne) - półprzezroczyste napisy : usuń, czas naświetlania i menu. Czy jest to spowodowane nasiąknięciem styków w śroodku puszki czy ekran po jakimś czasie może pokazywać podobne rzeczy? Dodam również że aparat zakupiłem używany, miałem tydzień gwarancji rozruchowej i wszystko śmigało jak należy.
Z góry dziękuję za pomoc :)

daris
20-01-2015, 00:54
Zrób foto. W 450d też czasami mi ekran wariował po włączeniu, ( raz na kilka miesięcy ).

August
20-01-2015, 01:17
Zrób foto. W 450d też czasami mi ekran wariował po włączeniu, ( raz na kilka miesięcy ).

To po jakiejś chwili zanika albo jak wyłączę i włączę aparat. Według instrukcji obsługi takie zjawisko zachodzi jeżeli aparat nie jest używany przez dłuższy czas, sęk w tym że robię zdjęcia codziennie.

--- Kolejny post ---

Przepraszam jeśli zamieściłem wątek w nieodpowiednim miejscu :)

jelcyk
20-01-2015, 07:22
Akurat w 600D dostep do stykow jest b. prosty , trzeba byc b. ostroznym przy rozlaczaniu zlacza linkowego ( jak otworzysz to rozpoznasz) - wydmuchac (albo wymyc izopropanolem i wydmuchac) i porzadnie zamontowac , to samo z tasiemka, ale raczej tam mycie nie bedzie potrzebne. Jak nie przejdzie to pewnie beda jakies problemy z plyta, nic wiecej tam nie ma ( no , chyba, ze jeszcze cos wewnatrz ekranu).

August
25-01-2015, 19:47
Póki co, problem zażegnany więc lepiej będzie jak nie będę w nim grzebał.
Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam :)