PDA

Zobacz pełną wersję : instrukcja canon s3 is

marcincanon
09-01-2015, 19:45
witam wszystkich jestem nowym członkiem forum, kupiłem aparat canon s3 is i szukam instrukcji w języku polskim proszę o pomoc, z góry dziękuje wszystkim forumowiczom

Suchy
09-01-2015, 19:55
Wysłałem prywatną wiadomość ze szczegółami. Tez miałem kiedyś Canona S3. Niezły aparat na początek. Słaba matryca ale kapitalny obiektyw, świetne makro. Po zainstalowaniu CHDK można zaszaleć.

mariusz231
09-01-2015, 22:16
To moze bedziesz wiedzial moj stary s2is jak wloze nowe baterie czy aku to mam zaraz wymien baterie aku 2500 firmowe i lipa. Czyscilem styki reseowalem pamiec i odginalem styki bo kiedys w necie cos wyczytalem. Moze masz pojeci co to? Pytam przy okazji, bo aparat i tak lezy od paru lat nie uzywany :)

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2

Suchy
09-01-2015, 22:25
Z tym problemem zasilania się nie spotkałem. Ale znam problem sklejających się listków przysłony i polecam włączać aparata co kilka dni, nawet jak nie zamierzamy robić zdjęć.

axidus821
09-01-2015, 22:39
Tez mialem problem z zasilaniem, nawet na eneloopach. Tez chetnie bym sie dowiedzial co jest powodem takiego zachowania aparatu...

słowiczek
09-01-2015, 22:58
To moze bedziesz wiedzial moj stary s2is jak wloze nowe baterie czy aku to mam zaraz wymien baterie aku 2500 firmowe i lipa. Czyscilem styki reseowalem pamiec i odginalem styki bo kiedys w necie cos wyczytalem. Moze masz pojeci co to? Pytam przy okazji, bo aparat i tak lezy od paru lat nie uzywany :)

Napiszę ci od strony posiadanego kiedyś kodaka 812is. Oryginalny akumulator tego aparatu ma wyższą wartość napięcia od pasujących zamienników. W efekcie po włożeniu innych niż firmowy akumulatorów lub paluszków AA czytałem komunikat podobnej treści lub też aparat wykonał...20-30 zdjęć i wyłączał się z braku prądu. Jakiś rodzaj zabezpieczenia przed użyciem zamienników. Być może tak samo jest w twoim aparacie.

mariusz231
10-01-2015, 02:37
Ten aparat jest na 4AA i nie bylo nic w standardzie. Na poczatku robilem nim jakies 300 zdjec na sanyo 2500.