Zobacz pełną wersję : instrukcja canon s3 is
marcincanon
09-01-2015, 19:45
witam wszystkich jestem nowym członkiem forum, kupiłem aparat canon s3 is i szukam instrukcji w języku polskim proszę o pomoc, z góry dziękuje wszystkim forumowiczom
Wysłałem prywatną wiadomość ze szczegółami. Tez miałem kiedyś Canona S3. Niezły aparat na początek. Słaba matryca ale kapitalny obiektyw, świetne makro. Po zainstalowaniu CHDK można zaszaleć.
mariusz231
09-01-2015, 22:16
To moze bedziesz wiedzial moj stary s2is jak wloze nowe baterie czy aku to mam zaraz wymien baterie aku 2500 firmowe i lipa. Czyscilem styki reseowalem pamiec i odginalem styki bo kiedys w necie cos wyczytalem. Moze masz pojeci co to? Pytam przy okazji, bo aparat i tak lezy od paru lat nie uzywany :)
Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
Z tym problemem zasilania się nie spotkałem. Ale znam problem sklejających się listków przysłony i polecam włączać aparata co kilka dni, nawet jak nie zamierzamy robić zdjęć.
axidus821
09-01-2015, 22:39
Tez mialem problem z zasilaniem, nawet na eneloopach. Tez chetnie bym sie dowiedzial co jest powodem takiego zachowania aparatu...
słowiczek
09-01-2015, 22:58
To moze bedziesz wiedzial moj stary s2is jak wloze nowe baterie czy aku to mam zaraz wymien baterie aku 2500 firmowe i lipa. Czyscilem styki reseowalem pamiec i odginalem styki bo kiedys w necie cos wyczytalem. Moze masz pojeci co to? Pytam przy okazji, bo aparat i tak lezy od paru lat nie uzywany :)
Napiszę ci od strony posiadanego kiedyś kodaka 812is. Oryginalny akumulator tego aparatu ma wyższą wartość napięcia od pasujących zamienników. W efekcie po włożeniu innych niż firmowy akumulatorów lub paluszków AA czytałem komunikat podobnej treści lub też aparat wykonał...20-30 zdjęć i wyłączał się z braku prądu. Jakiś rodzaj zabezpieczenia przed użyciem zamienników. Być może tak samo jest w twoim aparacie.
mariusz231
10-01-2015, 02:37
Ten aparat jest na 4AA i nie bylo nic w standardzie. Na poczatku robilem nim jakies 300 zdjec na sanyo 2500.