Zobacz pełną wersję : Zakup nowej puszki
Witam po długiej nieobecności .Jakie sklepy polecacie , chcę kupić nowy sprzęt (aparat)wymiana 50d na 6d
Pozdrawiam
gruby temat, póki co najlepszy w nowym roku.
Cashback 2014 - Canon Polska (http://www.canon.pl/winter-cashback/) wybierz sobie i kup.
słowiczek
04-01-2015, 13:55
Dopuki nie skończyły się dzikie promocje, wybór w sklepach masz bardzo duży:D
Foto ivy kupiłem tam 6 i tokinę 16-28/2.8
Towers nadal sprzedaje ? No to wiem gdzie będą następne zakupy.
Może ktoś ma do niego nr telefonu.
Pozdrawiam
Ten numer telefonu 602-520-562 prowadzi w te miejsca
Użytkownik Allegro - towers (http://www.allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1076929)
Użytkownik Allegro - foto ivy (http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=3975973)
Użytkownik forum CB - towerssivy-1755 (http://www.canon-board.info/members/towersivy-1755/)
Pozdrawiam
no ale ceny ma takie jak w realnym sklepie, więc gdzie sens?
Zamup planowany za jakieś 4 miesiące
Zamup planowany za jakieś 4 miesiące
Chcesz kupic sprzęt za 4 miesiaca i teraz już szukasz sklepów z dobra cena?
Hm.... dosc ciekawe podejscie do tematu.
będzie ciągnął temat przez 4 miechy:mrgreen:
Rozgrzewka przed tematem "co kupić" :mrgreen:
ja rozumiem, że to dział DLA POCZĄTKUJĄCYCH, ale chyba moderatorzy powinni wywalać takie tematy :>
Non stop są wałkowane te same rzeczy.
Podobny temat jest już na forum:
http://www.canon-board.info/coz-gdziez-za-ilez-41/jaki-sklep-internetowy-polecaciez-91568/
Temat z 2013 roku więc troszkę przedawniony .Bez strachu nie będę go rozciągał na 4 miechy. A dowiedzieć się chyba mogę , czy czasem nie otworzył się jakiś nowy sklep.Tak bardzo lubicie pouczać , to moderator powinien skasować chyba wasze ostatnie posty ,nic nie wnoszące nowego do tematu.
Pozdrawiam
RobertON
07-01-2015, 18:51
Witam po długiej nieobecności .Jakie sklepy polecacie , chcę kupić nowy sprzęt (aparat)wymiana 50d na 6d
Pozdrawiam
Kolega pyta...gdzie kupić - zwykle kupuję poprzez Aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe i akcesoria - Fotograficzny sklep internetowy Cyfrowe.pl (http://www.cyfrowe.pl/).
Może nie jest najtaniej, ale świetny kontakt i obsługa.
Można spróbować przez ebay.pl, ale dolar/euro do góry i zrobiło się mniej opłacalnie, a jak paypal przeliczy z bankiem waluty - to jeszcze gorzej to wychodzi.
Mariusz_C
07-01-2015, 20:09
co do towersa to kupowałem u niego w 2008r 5dmk1 i pamiętam że trwało to ok miesiąca czasu, ale wybral mi taką sztukę, że mucha nie siadła, podobnie kilku moich znajomych miało, dlatego czasem warto poczekać, a jak dochodzi jeszcze wybieranie i niepewność to można poczekać i 4 miesiące, tylko po co nowy temat zakładać
ja rozumiem, że to dział DLA POCZĄTKUJĄCYCH, ale chyba moderatorzy powinni wywalać takie tematy :>
Non stop są wałkowane te same rzeczy.
Podobny temat jest już na forum:
http://www.canon-board.info/coz-gdziez-za-ilez-41/jaki-sklep-internetowy-polecaciez-91568/
podobnie powinni wywalać tematy ....jaki aparat, obiektyw do ślubów z forum Fotografia ślubna, bo już do znudzenia te same tematy wałkowane a co gorsze,na forum gdzie już początkujący amatorzy raczej nie wchodzą .:mrgreen:
no ale ceny ma takie jak w realnym sklepie, więc gdzie sens?
No niekoniecznie, dla starych znajomych ma dobre :mrgreen:
co do towersa to kupowałem u niego w 2008r 5dmk1 i pamiętam że trwało to ok miesiąca czasu, ale wybral mi taką sztukę, że mucha nie siadła, podobnie kilku moich znajomych miało, dlatego czasem warto poczekać, a jak dochodzi jeszcze wybieranie i niepewność to można poczekać i 4 miesiące, tylko po co nowy temat zakładać
z czego wybierał (z używek?) i dlaczego tak długo?
z czego wybierał (z używek?) i dlaczego tak długo?
Taaaa, na szrocie czekał aż ktoś wyrzuci :).
Sam u gościa kupowałem dawno temu premierowy 5DmkII i dobierał mi canona 50/1.4. Czekałem ze 2-3 tygodnie, ale było warto, bo jak sie poźniej okazało miałem chyba najostrzejszy zestaw. Ludziom koparki opadały jak oglądali zdjęcia :mrgreen:.
Kilka lat później kupowałem 5DmkIII i poprosiłem od razu o dobranie 24LII wiedząc jak ciężko o dobrze współpracujące z body szkiełko. Znów czekałem miesiąc czy nawet dłużej, ale ponownie było warto. Jak testowałem inne dwie 24-ki znajomych, to mój prawie się nie myli o ile można to w ogóle o 24L powiedzieć :).
skoro dla ciebie wybrał ten najlepszym, to co zrobił z pozostałymi? zwrócił do hurtowni?
zawracanie głowy, tworzenie mitologii, coś jak "ostry Tamron od Cichego"
Mariusz_C
07-01-2015, 23:41
Taaaa, na szrocie czekał aż ktoś wyrzuci :).
Sam u gościa kupowałem dawno temu premierowy 5DmkII i dobierał mi canona 50/1.4. Czekałem ze 2-3 tygodnie, ale było warto, bo jak sie poźniej okazało miałem chyba najostrzejszy zestaw. Ludziom koparki opadały jak oglądali zdjęcia :mrgreen:.
Kilka lat później kupowałem 5DmkIII i poprosiłem od razu o dobranie 24LII wiedząc jak ciężko o dobrze współpracujące z body szkiełko. Znów czekałem miesiąc czy nawet dłużej, ale ponownie było warto. Jak testowałem inne dwie 24-ki znajomych, to mój prawie się nie myli o ile można to w ogóle o 24L powiedzieć :).
Podobnie ja, najpierw przelałem mu kasę (Towersowi) na konto (gość z polecenia od mojego znajomego Garego - tu też był na tym forum), potem minął tydzień i nic, dwa i nic, trzy i dzwonię, a on, że wysyła mi najlepszą sztukę jutro rano, czekam, jest iiiii - bajka, nie ma mowy o problemach, o których wszyscy piszą. Podpinałem do niego wszystkie moje szkła i każde było zaje... A na forum potem czytam, że 50/1,4 kiepska, że 35L nie ostre albo coś nie tak z jakimś szkłem, ludzie sprzedający też jest ważny, nie tylko sprzęt, bo każdy może być rypnięty w tę lub tę.
--- Kolejny post ---
skoro dla ciebie wybrał ten najlepszym, to co zrobił z pozostałymi? zwrócił do hurtowni?
zawracanie głowy, tworzenie mitologii, coś jak "ostry Tamron od Cichego"
Jak bierze 10 lub 20szt dla znajomych i zaufanych kupujących z polecenia to może zwrócić a jak Ty pójdziesz do fotośmoto i weźmiesz jeden i będziesz marudził to możesz mieć nieco mniejsze szanse na zwrot lub wymianę.
Brałem też u Towersa , puszkę i obiektyw i trochę innych klamotów, nie mam źadnych kłopotów do
dziś. A chyba dobrze jest odświerzyć temat , wiele osób poszukuje zaufanych sprzedawców.
Kilka lat temu wiele osób brało od niego sprzęt i nigdy nie było problemów.Dobry kontakt i dobrze dobrany sprzęt.
Jak widzę temat budzi zainteresowanie , trochę ludzi go przegląda , wiec proszę niektóre osoby , by tak się nie spinały
Kolekcjoner
08-01-2015, 10:29
podobnie powinni wywalać tematy ....jaki aparat, obiektyw do ślubów z forum Fotografia ślubna, bo już do znudzenia te same tematy wałkowane a co gorsze,na forum gdzie już początkujący amatorzy raczej nie wchodzą .:mrgreen:
W ogóle powinni usunąć wszystko 8-).
"Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")"
tak więc jakieś 90% tematów w dziale dla początkujących wisi tu łamiąc regulamin a praktycznie codziennie powstaje kolejny :)
Taki nakaz włąsciciela forum :)
każdy nowy user to więcej kliknięć wiec więcej pieniędzy z reklamy dla właściciela
tak więc jakieś 90% tematów w dziale dla początkujących wisi tu łamiąc regulamin a praktycznie codziennie powstaje kolejny :)
W dziale "Dla początkujących" na ten punkt regulaminu mamy przymykać oko.
Częściowo dlatego, żeby nowy user nie zrażał się "na dzień dobry", ale ma to też związek z działającą inaczej wyszukiwarką.