Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : YongNuo YN-622C po upadku

McKiller
27-12-2014, 14:54
Witam,

Ostatnio jeden z moich nadajników YongNuo YN-622C miał upadek. Na pierwszy rzut oka nic się nie stało tylko rozpadły się sanki do mocowania lampy więc rozkręciłem nadajnik i poskładałem wszystko do kupy. Zrobiłem jedną sesję i gdy chciałem robić kolejną zaczął dziwnie działać a mianowicie nie wyzwala lampy. Więc postanowiłem że zapnę go na aparat i będę nim sterował pozostałe nadajniki gdy to zrobiłem okazało się że nie mogę wybrać trybu manualnego. Sytuacja bardzo dziwna czy może ktoś wie co jest nie tak i może pomóc?

becekpl
27-12-2014, 15:11
a moze ci upadl?

Bechamot
27-12-2014, 17:21
Witam,

Sytuacja bardzo dziwna czy może ktoś wie co jest nie tak i może pomóc?

upadl na ziemie i sie uszkodzil.

ale dlaczego dziwna ?
dziwna bylby wowczas , gdyby nie upadl na ziemie i sie uszkodzil , lub tez upadl na ziemie i sie nie uszkodzil.

moim zdaniem sytuacja jest normalna i wszystko jest tak, jak ma prawo byc - upadl na ziemie i sie uszkodzil. zupelnie prawidlowy ciag zdazen.

Duerenmat uwazal , ze jesli ciag zdazen przyjmie jakis stan koncowy - to bedzie to stan najgorszy z mozliwych . Ale Duerenmat byl humanista - natura nie zna pojecia " dobrze", "zle " , "dziwnie".

Termodynamicy powiedza, ze uklad dazy samoczynnie do zajecia stanu energetycznie najnizszego , entropia rosnie- co nam uswiadomil Clausius.

widac wskutek takiego przebiegu zdazen entriopia ynn622 wzrosla . To zupelnie normalne. Zdziwilbym sie gdyby pozostala bez zmian.

becekpl
27-12-2014, 17:28
upadl na ziemie i sie uszkodzil.

mial sam do tego dojsc ;)

Bechamot
27-12-2014, 17:57
mial sam do tego dojsc ;)

moze jeszcze dojdzie :-)

mkamelg
27-12-2014, 18:18
Witam,

Ostatnio jeden z moich nadajników YongNuo YN-622C miał upadek. Na pierwszy rzut oka nic się nie stało tylko rozpadły się sanki do mocowania lampy więc rozkręciłem nadajnik i poskładałem wszystko do kupy. Zrobiłem jedną sesję i gdy chciałem robić kolejną zaczął dziwnie działać a mianowicie nie wyzwala lampy. Więc postanowiłem że zapnę go na aparat i będę nim sterował pozostałe nadajniki gdy to zrobiłem okazało się że nie mogę wybrać trybu manualnego. Sytuacja bardzo dziwna czy może ktoś wie co jest nie tak i może pomóc?

Spróbuj go może przywrócić do ustawień fabrycznych (Factory Reset):

YongNuo YN-622C ETTL Trigger Review | FLASH HAVOC (http://flashhavoc.com/yn622c_review/#Factory_Reset)

McKiller
30-12-2014, 00:25
Spróbuj go może przywrócić do ustawień fabrycznych (Factory Reset):

YongNuo YN-622C ETTL Trigger Review | FLASH HAVOC (http://flashhavoc.com/yn622c_review/#Factory_Reset)

Wielkie dzięki ! Po Factory Reset wszystko działa jak nowe :) Za wypowiedzi wcześniejszych osób podziękuję, cwaniakować każdy potrafi ale pomóc już gorzej.