Zobacz pełną wersję : D30 ?
Jakiś czas temu był taki aparacik, D30 o matrycy chyba 3,2 ? Czy opłaca się jeszcze coś takiego kupowac? Widziałem ostatnio w komisie samo body za 1600pln, wydaje mi się, że trochę drogo. Słyszałem wiele dobrych opini na temat tego korpusu, a jak wygląda to naprawde?
Moim zdaniem nie warto - to naprawdę stary sprzęt i cena jest za wysoka jak na oferowane przezeń możliwości.
Jak najszybciej wybij sobie D30 z głowy!!! ;-)
Za 1600,- tym bardziej, bo za tyle można kupić 300D który daje zdjęcia wiele, wiele, i wiele razy lepszej jakości.
Pozdrawiam
Zależy na jakiej jakości komuś zależy. Mi wystarcza D30 i jakoś nie spieszę się do wymiany np. na 350D :)
Za 1600 zł jednak na twoim miejscu nie kupiłbym. Cena na allegro oscyluje ok. 1000 zł, jednak przebiegi są na 99% baaardzo duże.
Zakup D30 za taką kasę jak podajesz to absurd - w tej cenie spokojnie kupujesz nieporównywalnie lepsze D60 albo 300D.
swiderski
04-04-2006, 22:49
Na allegro jest nawet jeden za 1900zł :shock: . tak się składa, że 300D na allegro można znaleźć za ok 1600, więc wybór jest prosty :)
Ok, no dobra cena rzeciwiście jest wysoka, ale mam pytanie jak się prezentuje na tle 300D poz względem jakości zdjęć. 3,2 a 6 to wielka róznica, za to D30 oferuje chyba większy bufor i możliwość wyboru pomiaru światła. Jakie są jeszcze główne róznice poza matryca ? Będę wdzięczny odpowiedzi.
Ok, no dobra cena rzeciwiście jest wysoka, ale mam pytanie jak się prezentuje na tle 300D poz względem jakości zdjęć. 3,2 a 6 to wielka róznica, za to D30 oferuje chyba większy bufor i możliwość wyboru pomiaru światła. Jakie są jeszcze główne róznice poza matryca ? Będę wdzięczny odpowiedzi.
do 300D wgrasz sobie wasie i trochę pomoże odnośnie pomiaru światła, jak masz kupować używany to IMHO lepiej 300D od D30 ale jak nowy to już coś a'la 350D
Pozdrawiam
Artur Starz
do 300D wgrasz sobie wasie i trochę pomoże odnośnie pomiaru światła,
Znasz trzy prawdy góralskie? Bo to jest ta trzecia....
Znasz trzy prawdy góralskie? Bo to jest ta trzecia....
No cóż, muszę się niestety zgodzić, myślalem o czyś innym ;-( ,
ale i tak D30 bym nie kupił tylko 300D
Poadr
AS