Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Serwis/złota rączka/pasjonata poszukiwany

Lunatyk
22-12-2014, 16:40
Witam,
wygrzebałem z szuflady taki oto obiektyw:
Canon EF 28-70 mm f/3.5-4.5 II - Optyczne.pl (http://www.optyczne.pl/index.html?producent=&obiektyw=451&typ=0&moc=0&sort=)

"Jedynym" problemem jest to, że jakaś część w środku pękła i ta część która się wysuwa, wysuwa się na tyle że można ją trzymać w osobnej ręce ;)

Zdaję sobie sprawę, że obiektyw nie jest jakimś cudem techniki, używkę można dostać na alledrogo za ok 500zł (może i taniej, wklepałem raz). Kiedyś próbowałem zanieść do Fotoserwisu w Krakowie (jeszcze był na Czapskich) i wtedy nie mieli czasu się podjąć naprawy. Po ostatnich przejściach, nie chciałbym tam niczego oddawać.

Stąd też pytanie, czy nie znacie kogoś, bardziej pewnie jakiegoś pasjonaty, który chciałby się z tym pobawić? Może ktoś ma zepsuty taki obiektyw i dałoby się zrobić z 2 jeden? Nie lubię jak coś obrasta kurzem, sam czasem daję drugie życie rowerom;) więc pomyślałem, że może jest ktoś od sprzętu foto.

Pozdrawiam

MariuszM
30-12-2014, 15:28
Spróbuj (o ile masz taką możliwość) na giełdzie foto w Stodole, w Warszawie. Siedzi tam sporo pasjonatów, którzy reanimują sprzęt...
Jak chcesz mam terminy kolejnych kilku giełd (odbywają się nieregularnie).

Ostatnio dogadałem tam naprawę starego obiektywu m42 (walnięta przesłona) za 40PLN.