Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Niedrogi zestaw dla rysownika pod choinkę

Sezamek
11-12-2014, 18:14
Nie mam pojęcia do kogo się zwrócić z tym pytaniem bo kompletnie branży nie znam ale może ktoś ma jakiegoś znajomego artystę i mógłby spytać czy da radę tak do 100zł dostać jakiś zestaw do rysowania. Dziewczyna rysuje wszystko, najczęściej ołówkiem bo tylko to ma choć i z kolorem sobie radzi. Na allegro znalazłem coś takiego MEGA ZESTAW DO MALOWANIA RYSOWANIA PLASTYCZNY (4876138173) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/mega-zestaw-do-malowania-rysowania-plastyczny-i4876138173.html) - ładnie się prezentuje i przy okazji są farbki itd. Nie chcę tylko żeby wyszedł prezent dla dziecka :P
Jakieś pomysły?

Zowa
12-12-2014, 08:16
Ja mam coś podobnego dla córki 10l., a ta Twoja to dorosły..?

cobalt
12-12-2014, 08:34
Jak zapytasz artystę, to zasypie Cie lawiną pytań i zbaraniejesz. Np w przypadku "normalnych" kredek akwarelowych - jaka twardość?
Na początek chyba wystarczą jakieś kredki artystyczne firmy Koh-i-Noor, Derwent, albo Faber Castell. Najlepiej kupować w zestawach, bo pojedynczo mogą kosztować 2÷3zł/szt.

bajker83
12-12-2014, 11:30
W Lidlu ostatnio widziałem podobny zestaw do tego z linka

Sezamek
12-12-2014, 15:27
Tak to osoba dorosła, hobbystycznie rysująca. Dzięki cobalt za sugestię, poszukam zestawów w/w firm :)

A no i raczej skupił bym się na kredkach i ołówkach zwykłych a nie akwarelach.

cobalt
12-12-2014, 18:06
Akwarelami można rysować na 2 sposoby:
- zwykłe kredki ołówkowe,
- akwarele z dodatkiem wody.
Ja bym kupił jakiś zestaw Koh-i-Noor. Coś z serii Modeluz np zestaw w metalowym opakowaniu 48szt kosztuje około 80zł.
Podobny zestaw w etui firmy Faber Castell będzie już znacznie droższy. Jako ciekawostka. Są zestawy tej firmy 24szt za 120zł.
Najlepiej zapytaj dziewczyny co sądzi o jednej i drugiej firmie. Albo zasięgnij opinii jakiegoś plastyka na FB lub ucznia 3kl liceum plastycznego :).