Zobacz pełną wersję : Drukarka termosublimacyna - fotobudka
Cześć,
zastanawiam się nad kupnem drukarki na której drukowałbym zdjęcia podczas wesel.
Pomysł fotobudki, ale takiej nie do końca automatycznej, czyli fotografuje ludzi ręcznie, potem wkładam karte do drukarki i drukuje.
Myslalem nad Selphy 910 ale nie do końca jestem przekonany do marginesów jakie zostawia po bokach zdjęcia.
Macie jakies doswiadczenie z drukarkami termo ? a może ktos juz takowej uzywa na weselach ?
Pzdr
O jakich marginesach piszesz ?
Te dwa niezadrukowane marginesy na długości zdjęcia, odłamuje się.
Mam termosublimacyjną Canona i jestem zadowolony. Brakuje mi bardzo drukarki w formacie 20x15 w "godziwej" cenie.
Format 2 x większy od pocztówki, a cena powalająca.
Nie wiedzieć czemu to takie drogie. Owszem można kupić, ale za cenę powyżej 3000 zł.
Tak, tak o te marginesy mi chodziło, więc dobrze wiedzieć, ze sie je odłamuje - dzięki:)
Btw, myslisz ze ona dałą by radę na weselu ?
Mam ten model z dokupionymi extra bateriami więc mozna zabierać na imprezy :). Druk jest spoko lecz nie należy do tanich. Drukarka z oryginalnego formatu pocztówkowego obcina po 2mm na krawędziach. moja metoda to w PS robię crop pocztówkowy 10,2x15,2 następnie zmniejszam proporcjonalnie do 97mm x 145. Następnie canvas size 6"x"4 iwypełnienie białe po wydruku jest idealnie
Jak to jest z tym papierem do druku? Do zestawu dają taśmy barwiące- wytrzymają dłuższy czas bez zasychania? Szukam czegoś do szybkiego wydruku małego formatu na różne okazje i to tak właściwie jest jedyna wątpliwość jaka mi pozostaje w stosunku do CP910... :) Tanie to faktycznie nie będzie, ale akceptowalne i z szansą na zwrot jakiś. :D 119 z wysyłką za 108 sztuk... 1 ziko za sztukę.