Zobacz pełną wersję : Osłona LCD
scaners3d
26-11-2014, 21:59
Witam,
planuję zakup nowego aparatu i to z myślą, żeby go za jakieś 2 lata sprzedać.
Chciałbym więc zabezpieczyć ekranik przed porysowaniem (główna wada używanego sprzętu), ale nie chciałbym przyklejać folijki, bo to słabe rozwiązanie.
Przeszkadza mi słaba przezroczystość i dziwne odbicia światła, więc szukam czegoś dobrego.
Znalazłem takie coś: Osłona LCD (szkło) GGS LARMOR 4G / Canon 6d Fotoforma (http://fotoforma.pl/oslona-lcd-szklo-ggs-larmor-4g-canon-6d-10672.html)
Czy ktoś to używał? A może coś innego?
Pozdrawiam
Les
jeszcze nie kupiłeś, a już chcesz sprzedać?
mariusz231
26-11-2014, 22:20
Witam,
Chciałbym więc zabezpieczyć ekranik przed porysowaniem (główna wada używanego sprzętu), ale nie chciałbym przyklejać folijki, bo to słabe rozwiązanie.
Przeszkadza mi słaba przezroczystość i dziwne odbicia światła, więc szukam czegoś dobrego.
Znalazłem takie coś: Osłona LCD (szkło) GGS LARMOR 4G / Canon 6d Fotoforma (http://fotoforma.pl/oslona-lcd-szklo-ggs-larmor-4g-canon-6d-10672.html)
Pozdrawiam
Les
Moze kupic kiedys przyklejalem cos takiego znajomej, bo sie uparla, ze chce i juz. Nie jest to cos specjalnego kawalek hartowanego szkla i tyle...
Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
filemoon
26-11-2014, 22:28
to jest calkiem ok, lepsze jak plastiki czy folie.
Całkiem dobrze przepuszcza barwy. Problem kiedy pęknie, a pęka jak to szkło. Jak się przyklei to bardzo, bardzo mocno. Kiedyś za pierwszym razem podważyłem nożykiem i przejechałem po całości kleju, uszkodziłem/porysowałem oryginalny wyświetlacz po obwodzie. Teraz jak się zniszczy podważam wykałaczką i odrywam dokumentnie niszcząc to szkiełko, ale wyświetlacz spokojnie to wytrzymuje.
Całkiem dobrze przepuszcza barwy. Problem kiedy pęknie, a pęka jak to szkło. Jak się przyklei to bardzo, bardzo mocno. Kiedyś za pierwszym razem podważyłem nożykiem i przejechałem po całości kleju, uszkodziłem/porysowałem oryginalny wyświetlacz po obwodzie. Teraz jak się zniszczy podważam wykałaczką i odrywam dokumentnie niszcząc to szkiełko, ale wyświetlacz spokojnie to wytrzymuje.
Takie szybki najczęściej usuwa się przy pomocy suszarki.
Ja używam szybki firmy Giottos, jest już od 5 lat i wygląda jak nowa.
Najczęściej jedno body uderza w drugie, bo nie używam szelek i wtedy to się dzieje. Fotografowanie nie jest moim głównym źródłem dochodu ale nie czczę body.
scaners3d
27-11-2014, 10:46
Najczęściej jedno body uderza w drugie, bo nie używam szelek i wtedy to się dzieje. Fotografowanie nie jest moim głównym źródłem dochodu ale nie czczę body.
Dobre! Nie czczę body!!
Traktuję aparaty jak narzędzia - i świadomie, i na dodatek często zmieniam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wymagania kupujących używany sprzęt niestety zmieniają się :( Kiedyś wystarczyła trochę mniejsza cena, dzisiaj niestety trzeba mieć pudełko i wszystkie świstki. Nie może być żadnej ryski na wyświetlaczu - najlepiej by było, żeby aparat był używany w foli bąbelkowej :)
Dlatego zadałem takie pytanie - taka folijka potrafi być bardzo upierdliwa (używałem folijki tylko przez jeden dzień i zerwałem).
Dzięki za odpowiedzi - już wiem wszystko :)
Pozdrawiam
Les
Eberloth
27-11-2014, 11:27
Poszukaj kompletu - na LCD i górny wyświetlacz. Do 6D na pewno takie są.
Witam,
Pozdrawiam
Les
mój tatko wszystko wsuwa do woreczków foliowych
nawet po latach te rzeczy wyglądają jakby nigdy nie opuściły sklepu
i to jest system dla ciebie
możesz tez uszczelnić body stosując odkurzacz i worek próżniowy
kliknij pomógł
scaners3d
27-11-2014, 16:49
mój tatko wszystko wsuwa do woreczków foliowych
nawet po latach te rzeczy wyglądają jakby nigdy nie opuściły sklepu
i to jest system dla ciebie
możesz tez uszczelnić body stosując odkurzacz i worek próżniowy
kliknij pomógł
Dzięki tak zrobię - a to pewnie wiesz gdzie można kupić te woreczki do 6D???????
Witam Wszystkich jako że to mój pierwszy post. Odnośnie tematu, to właśnie takie szkiełko typu Larmor sam posiadam od nowości na swoim 6D. Mam oba wyświetlacze w ten sposób zabezpieczone i nie martwię się o ekraniki. Wybrałem takie zabezpieczenie, gdyż w 60D nic nie miałem i teraz na wyświetlaczu mam sporo rys. Cena za Larmory może nie jest mala, ale warto je mieć.
Dzięki tak zrobię - a to pewnie wiesz gdzie można kupić te woreczki do 6D???????
Woreczków foliowych nie widziałem ale jest takie coś:
Want To Protect Your Canon EOS 6D? Check These Silicon Covers - CanonWatch (http://www.canonwatch.com/want-to-protect-your-canon-eos-6d-check-these-silicon-covers/)
scaners3d
06-12-2014, 22:24
Woreczków foliowych nie widziałem ale jest takie coś:
Want To Protect Your Canon EOS 6D? Check These Silicon Covers - CanonWatch (http://www.canonwatch.com/want-to-protect-your-canon-eos-6d-check-these-silicon-covers/)
Fajny kolor ten czerwony - jak zgubię w lesie po pijaku, to nie będzie problemu z odnalezieniem :) :) :) :) :) :) :) :) :)