PDA

Zobacz pełną wersję : Kto mi sprawdzi aparat - Kraków lub Warszawa

goa
17-11-2014, 11:40
Witam.
Zakupiłem drogą wysyłkową Canona 7d. Szukam osoby z Krakowa lub Warszawy, która byłaby w stanie sprawdzić kondycję tego sprzętu.
Dlaczego nie idę do serwisu? Bardziej ufam entuzjastom-profesjonalistom, niż serwisom, gdzie wszystko się robi na sztukę i do widzenia.
Pozdrawiam

cobalt
17-11-2014, 11:54
Rób zdjęcia, a ewentualne niedomagania wyją same. Szkoda czasu na pomiary ze stoperem co do ilości wykonywanych zdjęć w siągu 1s.
Pstryknij sobie na początek zdjęcie nieba na ISO 100 w słoneczny dzień przy f/22÷27. Zobaczysz czy masz czysta matrycę.
Lustro obejrzysz sobie po zdjęciu zaślepki z body.
Czystość matówki wyjdzie gdy przyłożysz oko do wizjera i dobrze się przyjrzysz.
Stan naładowania akumulatora w menu po naładowaniu - powinny zapalić się 3 zielone kwadraciki.
Jak sprawdzić elektronikę w domu nie wiem.
Sprawdzenie działania AF do wzorca tylko serwis.

goa
17-11-2014, 12:06
Dziękuję za sugestię.
Jak już kupię obiektyw, to będę próbować.
Niestety jestem laikiem, więc wolałbym znaleźć kogoś doświadczonego.
Pozdrawiam

cobalt
17-11-2014, 12:17
Dziękuję za sugestię.
Jak już kupię obiektyw, to będę próbować.
Niestety jestem laikiem, więc wolałbym znaleźć kogoś doświadczonego.
Pozdrawiam
Kupowałem obiektyw od Norwega i on zaniósł sprzęt przed transakcją do serwisu. Dostałem sprzęt z potwierdzeniem, że wszystko jest OK. Coś takiego pewnie by Cie uspokoiło.
W moim przypadku i tak zawiozłem puchę i obiektyw do serwisu CSI. Canona 650D sprawdzili mi w ramach gwarancji, a za sprawdzenie Canona 70-200/2,8 zapłaciłem 123zł.
Teraz mam 7D i jestem z tego obiektywu bardziej zadowolony, bo zdjęcia na AlServo są lepsze.
Ty też z 7D będziesz zadowolony. A co do szumów i ISO to sam zobaczysz czy ci wystarcza.

becekpl
17-11-2014, 12:33
Bardziej ufam entuzjastom-profesjonalistom
a jak ich rozpoznajesz? po błysku w oku?
serwisy nie gryza

proponuje poczytać bestseller Canona pt" instrukcja obsługi"
baaaardzo wciągająca lektura

namoamo
17-11-2014, 13:02
Kupiłeś samochód nie znając się na mechanice i wolisz zapłacić anonimowej osobie niż stacji diagnostycznej, bez żadnego wydruku itd?

Bechamot
17-11-2014, 13:16
Witam.
Zakupiłem drogą wysyłkową Canona 7d. Szukam osoby z Krakowa lub Warszawy, która byłaby w stanie sprawdzić kondycję tego sprzętu.
Dlaczego nie idę do serwisu? Bardziej ufam entuzjastom-profesjonalistom, niż serwisom, gdzie wszystko się robi na sztukę i do widzenia.
Pozdrawiam

jesli jestes z krakowa to mozesz podjechac do klubu fotografizcnegio w NCK w hucie
spotykaja sie o ile mi wiadomo w czwartki.
tam na pewno pomoga doradza , zawsze znajdzie sie kilka osob.
przy okazji jesli sie zapiszesz do klubu to wiele skorzystasz.
wiecej niz z forow .

ernest319
08-12-2014, 11:43
jesli jestes z krakowa to mozesz podjechac do klubu fotografizcnegio w NCK w hucie
spotykaja sie o ile mi wiadomo w czwartki.
tam na pewno pomoga doradza , zawsze znajdzie sie kilka osob.
przy okazji jesli sie zapiszesz do klubu to wiele skorzystasz.
wiecej niz z forow .
W nck jest klub fotograficzny?